Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
11/02/2011

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την επιστολή του Υπουργού Οικονομικών, κ. Παπακωνσταντίνου προς τα πολιτικά κόμματα

Η κυβέρνηση έχει επιλέξει ένα δρόμο. Τον δρόμο του μνημονίου, της κοινωνικής χρεοκοπίας και του  οικονομικού αδιεξόδου. Αυτόν το δρόμο θα τον βαδίσει για όσο καιρό το επιτρέψει ο ελληνικός λαός, είτε μόνη της είτε μαζί με τους προθύμους του μνημονίου και τα μεγάλα συμφέροντα. Χωρίς καμία νομιμοποίηση. Χωρίς λαϊκή εντολή. Χωρίς ντροπή για το γεγονός ότι οδηγεί στη φτώχια ένα μεγάλο κομμάτι του Ελληνικού λαού. Η συναίνεση σε αυτήν την πολιτική συνιστά συνενοχή.

Την ίδια ώρα, όμως, που υποκριτικά ζητά τη συναίνεση της αντιπολίτευσης, έχει ουσιαστικά συνομολογήσει το άθλιο σύμφωνο ανταγωνιστικότητας σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ δεσμεύεται σε ένα πρόγραμμα ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας. Και όλ' αυτά ερήμην του λαού, αλλά και της εθνικής αντιπροσωπείας. Αυτό δεν θα αφήσουμε να περάσει. Η βουλή δικαιούται να ξέρει. Ο Ελληνικός λαός δικαιούται να ζητά μια μεγάλη αλλαγή.

To Γραφείο Τύπου