Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
17/09/2003

Δήλωση του υπευθυνου Εξωτερικής και Ευρωπαϊκής Πολιτικής του ΣΥΝ για τους αεροδιαδρομους στο Αιγαίο

Με αφορμή την συμφωνία για τους αεροδιαδρόμους στο Αιγαίο, ο Νίκος Χουντής, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και Υπεύθυνος Εξωτερικής και Ευρωπαϊκής Πολιτικής, δήλωσε:

Η συμφωνία Ελλάδας-Τουρκίας για τους αεροδιαδρόμους στο Αιγαίο, που βλέπει με καθυστέρηση το φως της δημοσιότητας, αποτελεί επικίνδυνη εξέλιξη καθώς σηματοδοτεί τη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης για συνέχιση παράνομων πτήσεων τουρκικών στρατιωτικών αεροπλάνων μέσα στο FIR Αθηνών.

Το πρόσχημα των Ολυμπιακών Αγώνων δεν μπορεί να κρύψει την μέχρι τώρα ανοχή της ελληνικής πλευράς απέναντι στις παραβιάσεις του FIR Αθηνών και η πρόσφατη συμφωνία τις νομιμοποιεί.

Οι εξελίξεις αυτές δημιουργούν τεράστια ερωτήματα σχετικά με το αντικείμενο και πιθανές μυστικές συμφωνίες που αφορούν το Αιγαίο, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ελληνοτουρκικών συνομιλιών.

Η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να ενημερώσει για την σημερινή πολιτική της στα ζητήματα αυτά, αντί να μιλάει γενικά για την τετραετία υψηλού ρίσκου με κεντρικό διακύβευμα τον τύπο των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

To Γραφείο Τύπου