Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
13/02/2011

ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ : «Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ!»

Ανακοίνωση Ν.Ε. ΣΥΝ Φθιώτιδας

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΤΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ - Ν.Ε.  ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Λαμία 13-02-11

Δεν είναι μόνο η  μεγάλη ανεργία, η επίθεση στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα, οι ελαστικές σχέσεις  εργασίας, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, η μείωση των μισθών, η ακρίβεια, η περικύκλωση μας από διόδια. Το φαινόμενο των «απλήρωτων εργαζόμενων»  αρχίζει να παίρνει απειλητικές διαστάσεις και στην περιοχή μας, οδηγώντας σε απόγνωση τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους.

Ο κατάλογος  των απλήρωτων εργαζόμενων είναι μακρύς και συνεχώς αυξάνει όπως στα έργα της   εταιρείας ΑΤΤΙΚΑΤ,  στο ξενοδοχείο ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ της εταιρείας ΠΛΑΤΥΣΤΟΜΟ ΑΕ  που εκμεταλλεύεται  δημόσια περιουσία …. Χτες ήρθε στο φως της δημοσιότητας μια ακόμα επιστολή*- κραυγή απόγνωσης- εργαζομένου στα μεγάλα έργα που γίνονται  στην περιοχή μας από την   κατασκευαστική εταιρεία ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΕ,  όπου   30 εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι εδώ και 10 μήνες. 

Επιχειρηματίες και μεγαλοεργολάβοι που  όλα αυτά τα χρόνια ευνοήθηκαν σκανδαλωδώς  από το δημόσιο  αποκομίζοντας  τεράστια κέρδη   σήμερα αρνούνται  προκλητικά να εκπληρώσουν  τις συμβατικές τους υποχρεώσεις και αφήνουν απλήρωτους τους εργαζόμενους,  πιέζοντας για νέες διευκολύνσεις. 

Με ποιών την ανοχή και συνενοχή; Τι λένε  το Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους, η επιθεώρηση Εργασίας, το Υπουργείο Εργασίας,  οι βουλευτές του Νομού, ο Περιφερειάρχης, οι εκπρόσωποι της τοπικής Αυτοδιοίκησης;

Ο ΣΥΝ  Φθιώτιδας δηλώνει την αλληλεγγύη του σε όλους τους απλήρωτους εργαζόμενους  στην περιοχή μας και  ενώνει τη φωνή του μαζί τους, ζητώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τα οποία  τους παρακρατούνται παράνομα από την εργοδοσία.

 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

*Η επιστολή

Κυριακή, 13 Φεβρουαρίου 2011

Είμαι ένας από τους 30 εργαζόμενους της ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ Α.Ε και αναγκάζομαι να γράψω στο site σας μετά από 10 μήνες απλήρωτος από τον όμιλο.

Τι θα γίνει κύριοι έχουμε φτάσει σε σημεία εξαθλίωσης πληρώστε μας επιτέλους ,απολύστε μας κάντε κάτι ……καλά δεν το συζητάμε το κράτος πουθενά όταν ο πρόεδρος της εταιρίας πριν τα Χριστούγεννα αγόραζε ελικόπτερο αντί να πληρώσει τον κόσμο ….

Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ!

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Αναρτήθηκε από tromaktiko