Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
18/09/2003

Κωνσταντόπουλος- Μπερτινότι: Αντίθετοι στο βέτο των ΗΠΑ και στην απέλαση Αραφάτ

Κωνσταντόπουλος-Μπερτινότι: Αντίθετοι στο βέτο των ΗΠΑ καιστην απέλαση Αραφάτ 

Σειρά συναντήσεων πραγματοποίησε σήμερα στη Ρώμη με ηγέτες της Ιταλικής Αριστεράς ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, Ν.Κωνσταντόπουλος.

Ειδικότερα, συναντήθηκε διαδοχικά με τον Φάουστο Μπερτινότι, Γεν. Γραμματέα του Κόμματος της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης, με τον Πιέρο Φασίνο, Γεν. Γραμματέα των Δημοκρατών της Αριστεράς και με τον Πρόεδρο και το Γεν. Γραμματέα του Κόμματος των Ιταλών Κομμουνιστών, Αρμάντο Κοσούτα και Ολιβιέρο Ντιλιμπέρτο, στα γραφεία των κομμάτων τους.

Σύμπτωση απόψεων και συμφωνία για κοινή δράση σε μία σειρά σημαντικών θεμάτων διαπιστώθηκε κατά τη σημερινή συνάντηση στη Ρώμη του Προέδρου του ΣΥΝ, Ν. Κωνσταντόπουλου, και του Γεν. Γραμματέα της Κομμουνιστικής Επανίδρυσης Ιταλίας, Φάουστο Μπερτινότι.

Στην κοινή δήλωση προς τον Τύπο, που εκδόθηκε μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών των δύο ηγετών, υπογραμμίζεται η ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών για το Ευρωπαϊκό Κόμμα της Αριστεράς με μια εναλλακτική πρόταση για την οικοδόμηση της Ευρώπης.

Οι κ.κ. Κωνσταντόπουλος και Μπερτινότι καταδίκασαν την απόφαση της ισραηλινής κυβέρνησης για απέλαση του Αραφάτ καθώς και το βέτο των ΗΠΑ στον ΟΗΕ για το ζήτημα αυτό.

Τα κύρια σημεία της κοινής ανακοίνωσης είναι τα παρακάτω:

To Γραφείο Τύπου