Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
17/02/2011

Ερώτηση του Προέδρου της Κ.Ο., Αλ.Τσίπρα και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Π.Λαφαζάνη: Απλήρωτοι παραμένουν για 2 μήνες οι εργαζόμενοι σε έργα του ΜΕΤΡΟ

Προς τον Υπουργό Εργασίας

Ο  Κριστιάν,  Χιλιανός εργάτης, που απασχολείτο σε υπεργολαβία των έργων του Μετρό (Πειραιώς και Ιερά Οδός) και ήταν απλήρωτος μαζί με 40 συναδέλφους του από το Δεκέμβριο, αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει στις 16-2-2011.

Και η ακόμη τραγικότερη συνέχεια είναι ότι αμέσως μετά του ανακοίνωσαν την απόλυσή του, καταβάλλοντάς του μόνο ένα μέρος του δικαιούμενου ποσού.

Αυτό το συγκλονιστικό γεγονός  πρέπει να αφυπνίσει όλους τους εργαζόμενους.

Στον ιδιωτικό τομέα οι εργοδότες κάνουν ότι θέλουν, δεν σέβονται το Σύνταγμα, τους νόμους, τις συμβάσεις εργασίας, πληρώνουν όποτε θέλουν και απολύουν  ανεξέλεγκτα μετατρέποντας τους χώρους εργασίας σε πεδία εκβιασμών και τρομοκρατίας..

Ερωτάται η κ. Υπουργός

1.    Θα προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να παρέμβει άμεσα η αρμόδια επιθεώρηση εργασίας και η εισαγγελία, προκειμένου να  υποχρεώσουν την εργοδοσία των απλήρωτων εργατών στα έργα του Μετρό να τους καταβάλει τα δεδουλευμένα και να επιβληθούν οι κυρώσεις που προβλέπουν οι νόμοι;

2.    Θα διερευνηθεί αρμοδίως η απόλυση του Χιλιανού εργάτη;

ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ