Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
17/02/2011

Ανακοίνωση του Τμήματος Παιδείας του ΣΥΝ για την αναστολή των εξετάσεων εισαγωγής μετεκπαιδευόμενων στα Διδασκαλεία

Το Τμήμα Παιδείας του Συνασπισμού καταγγέλλει την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για την απαράδεκτη και αντιεκπαιδευτική επιλογή της να υπονομεύσει τη λειτουργία του θεσμού της μετεκπαίδευσης, με την απόφαση να μη διεξαχθούν εξετάσεις για την εισαγωγή νέων υποψηφίων στα Διδασκαλεία.

Με αυτή την ενέργεια η κυβέρνηση δείχνει τη σαφή πρόθεσή της να οδηγήσει στην κατάργηση ένα θεσμό που έχει συνεισφέρει τα μέγιστα στην επιμόρφωση χιλιάδων εκπαιδευτικών της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η ενέργεια αυτή πραγματοποιείται σε μια περίοδο στην οποία έχει καταργηθεί κάθε πρόγραμμα συνολικής και συστηματικής επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών, ενώ οι ανάγκες επιμόρφωσης είναι σήμερα ιδιαίτερα αυξημένες.

Καλούμε την κυβέρνηση να αναθεωρήσει έγκαιρα την απόφασή της λαμβάνοντας υπόψη το πλαίσιο αρχών που κατατέθηκε από τη Σύνοδο των Προέδρων των  Παιδαγωγικών Τμημάτων των Πανεπιστημίων και των Προέδρων των Διδασκαλείων για τη φύση της μετεκπαίδευσης και το σύγχρονο ρόλο των Διδασκαλείων, με στόχο την αναβάθμισή τους. Καλούμε επίσης την κυβέρνηση να προχωρήσει σε μέτρα για τη διεύρυνση του θεσμού και την επέκτασή του και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (Δ.Ε.), όπως άλλωστε έχει ζητήσει και η ΟΛΜΕ, καθώς οι ανάγκες των εκπαιδευτικών της Δ.Ε. για επιμόρφωση είναι πολύ μεγάλες.

Τμήμα Παιδείας