Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
18/02/2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ – ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ

Συνάντηση με αντιπροσωπεία του Συνασπισμού είχαν σήμερα στα γραφεία τους οι Οικολόγοι Πράσινοι.  Από τον Συνασπισμό, που είχε την πρωτοβουλία για τη συνάντηση, συμμετείχε ο Γραμματέας της ΚΠΕ Δημήτρης Βίτσας  και οι Χρ. Παπαδόπουλος, Ειρ. Κατσινοπούλου, Γ. Τόλιος.  Από τους Οικολόγους Πράσινους συμμετείχαν οι Ελ. Ιωαννίδου, Ι. Κοντούλη, Γ. Παρασκευόπουλος, Γ. Τσιρώνης.

 Από την πλευρά του Συνασπισμού κατατέθηκε προς τους Οικολόγους Πράσινους πρόταση διαλόγου και κοινών δράσεων για το μεταναστευτικό, τον Λογιστικό Έλεγχο του Χρέους και τη διαχείριση των απορριμμάτων και γενικά ζητήματα υπεράσπισης του περιβάλλοντος. Τονίστηκε ότι η πρόταση δεν αφορά γενική πολιτική συνεργασία, αλλά συμφωνία για κοινή ή και παράλληλη δράση στα ζητήματα που παραπάνω αναφέρονται. Έγινε επίσης αναφορά στην πρόσφατη πρόταση των Οικολόγων Πράσινων για το νομοσχέδιο για τη βιοποικιλότητα και τη θετική ανταπόκριση που συνάντησε. 

Οι Οικολόγοι Πράσινοι σημείωσαν ότι δεν έχουν προνομιακούς συνομιλητές, ενδιαφέρονται όμως για τον προγραμματικό διάλογο για συγκεκριμένα ζητήματα.  Πάγια θέση τους είναι ότι ο διάλογος αυτός μπορεί να προσφέρει πολύ περισσότερα όταν είναι ανοικτός σε ευρύτερες κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις. Ως κόμμα θεωρούν εξαιρετικά επίκαιρα για την κοινωνία και τα τρία θέματα που προτάθηκαν για διάλογο, θέματα με τα οποία έχουν και οι ίδιοι ασχοληθεί. Η συζήτηση γιʼ αυτά, μπορεί να βοηθήσει όλες τις πλευρές να εμπλουτίσουν τις θέσεις και την οπτική τους. Η κρίση άλλωστε επιβάλλει στις  πολιτικές δυνάμεις να συζητούν μεταξύ τους περισσότερο.

Οι δύο πλευρές κατέληξαν στον καθορισμό χωριστών επόμενων συναντήσεων διαλόγου ανά θέμα, με αντικείμενα το μεταναστευτικό, τον Λογιστικό Έλεγχο του χρέους και τη βιώσιμη διαχείριση των απορριμμάτων. Για τον καθορισμό και την προετοιμασία των  συναντήσεων, θα υπάρξει συνεννόηση. 

To Γραφείο Τύπου