Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
23/09/2003

Αποχαρακτηρισμός δασών, ένα μεγάλο έγκλημα κατά της φύσης και της κοινωνίας

Μετά τις πρόσφατες αντισυνταγματικές -όπως κατήγγειλε το ΤΕΕ- εξαγγελίες για νομιμοποίηση εκατοντάδων χιλιάδων αυθαιρέτων, που έγινε στο όνομα της ευτελούς προεκλογικής παροχολογίας, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ετοιμάζεται να προχωρήσει σε ένα μεγαλύτερο έγκλημα. Έγκλημα κατά της φύσης και της κοινωνίας, που μεθοδεύεται με τον αποχαρακτηρισμό 6,5 εκατομμυρίων στρεμμάτων δασών και δασικών εκτάσεων.

Σε μία χώρα που χρόνο με τον χρόνο χάνει τεράστιες ποσότητες πολύτιμου εδάφους, εξαιτίας της αποδάσωσης και της εκτεταμένης διάβρωσης που αυτή προκαλεί, αντί η κυβέρνηση να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για τη διασφάλιση και προστασία του φυσικού κεφαλαίου, εμπορεύεται και εκχωρεί τα δάση, τον σπουδαιότερο φυσικό πόρο, ποντάροντας στη μεγάλη ρουλέτα των εκλογών.

Κερδισμένοι από τον επερχόμενο εφιάλτη, δεκάδες χιλιάδες καταπατητές δημόσιας δασικής γης και περισσότεροι επίδοξοι οικιστές των δασών που περιμένουν στις λίστες αναμονής των οικοδομικών συνεταιρισμών. Χαμένη, η ελληνική κοινωνία και κυρίως οι μελλοντικές γενιές, που θα πρέπει να τα καταφέρουν να ζήσουν σε μια μεταλλαγμένη χώρα, χωρίς την παρουσία των «ενοχλητικών» δασών.

Ο ΣΥΝ δηλώνει ότι θα αντιταχθεί σθεναρά στις εγκληματικές αυτές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, οι οποίες παραβιάζουν το Σύνταγμα και υποθηκεύουν το μέλλον της χώρας.

Ο Πρόεδρος και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΝ θα πραγματοποιήσουν σύσκεψη με οικολογικές ενώσεις, κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς, για την κινητοποίηση, ώστε τα πελατειακά σχέδια της κυβέρνησης να μην ολοκληρωθούν.

To Γραφείο Τύπου