Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
18/02/2011

Σχόλιο Γραφείου Τύπου ΣΥΝ σχετικά με τη συνεδρίαση της διυπουργικής Επιτροπής για το Ελληνικό

Συνεδριάζει σήμερα η διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων με θέμα το fast track  ξεπούλημα και την τσιμεντοποίηση του πρώην Αεροδρομίου του Ελληνικού.

Στα χέρια της κυβέρνησης έφτασε το σχέδιο Ασεμπίγιο για «πάρκο» με δυο γήπεδα γκολφ, ερευνητικών κέντρων, πανεπιστημιακών εγκαταστάσεων, εκθεσιακών, τεχνολογικών, συνεδριακών, εμπορικών κέντρων και ήπιας οικιστικής ανάπτυξης.

Επειδή οι λέξεις χάνουν το νόημα τους, όταν λέμε πάρκο εννοούμε:

Η όποια ελάχιστη επιχειρηματική δραστηριότητα να εξυπηρετεί το πράσινο και τον κοινόχρηστο χαρακτήρα του χώρου. Αυτό σημαίνει ότι ο σχεδιασμός πρέπει να εκκινήσει αξιωματικά με τη διάθεση του χώρου στο σύνολό του στους πολίτες και στο πράσινο και μετά να εξεταστεί η αναγκαιότητα ελαχίστων εγκαταστάσεων.

Αυτό περιγράφει και η μελέτη «Βασικές αρχές σχεδιασμού Μητροπολιτικού Πάρκου Πρασίνου στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού» του ΕΜΠ και της Τ.Ε.Δ.Κ.Α. για τους Δήμους Αλίμου, Αργυρούπολης, Γλυφάδας, Ελληνικού, που η κυβέρνηση εξακολουθεί να αγνοεί.

Η ζημιά  που θα γίνει στο λεκανοπέδιο της Αθήνας με τη δήθεν αξιοποίηση του Ελληνικού θα είναι αξεπέραστη.

Η κυβέρνηση, αντί να τρέχει στην εξεγερμένη περιοχή του Αραβικού κόσμου και να καλεί τους Εμίρηδες να επενδύσουν αυτά που  απομυζούσαν από τους πολίτες τους στη χώρα μας, υπακούοντας στην τρόικα, οφείλει να ακούσει την επιστημονική κοινότητα, τους τοπικούς θεσμικούς οργανισμούς και τους πολίτες της χώρας, όπως επιβάλουν οι δημοκρατικές αρχές.

To Γραφείο Τύπου