Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
23/09/2003

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΝ με την Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων 2004

Συνάντηση με την Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων 2004, κα. Γιάννα Αγγελοπούλου είχε ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος. Στη συνάντηση μετείχαν και οι Ασημίνα Ξηροτύρη, βουλευτής, Αλέκος Φλαμπουράρης και Κώστας Πουλάκης, μέλη της Π.Γ. του ΣΥΝ.
Μετά τη συνάντηση ακολούθησαν δηλώσεις:

Γιάννα Αγγελοπούλου: Υποχρέωση του 2004 είναι να προετοιμάσει τη χώρα μας για τους Ολυμπιακούς και του Παραολυμπιακούς του 2004, αλλά στην πορεία αυτή είναι υποχρέωσή μας να ενημερώνουμε και να συνεργαζόμαστε με την κοινωνία και ιδιαίτερα με τις πολιτικές δυνάμεις αυτού του τόπου.
Σήμερα είχαμε την ευκαιρία να βρεθούμε με τον Πρόεδρο του ΣΥΝ και με τους συνεργάτες του, να ενημερώσουμε όχι μόνο για τις τελευταίες δοκιμαστικές διοργανώσεις, αλλά και να κάνουμε μία ανασκόπηση από την τελευταία φορά που είχαμε ενημερώσει τον ΣΥΝ για την πορεία των έργων κι όλης της προετοιμασίας.
Πιστεύουμε ότι αυτή η υπόθεση έχει κινητοποιήσει όλους τους Έλληνες. Πέρα από διαφορές που είναι υγιές και φυσικό να υπάρχουν σε μια κοινωνία, υποχρέωσή μας είναι να προετοιμαστούμε, ούτως ώστε να είμαστε άψογοι και να δείξουμε στον κόσμο ότι η Ελλάδα μπορεί να οργανώσει αξιοπρεπείς αγώνες στο επίπεδο της χώρας και σε σχέση με την παράδοση που έχει αυτή η χώρα.
Σε αυτήν τη διαδρομή βρίσκουμε τον ΣΥΝ με μεγάλο ενδιαφέρον να παρακολουθεί τις εξελίξεις και αυτήν ακριβώς τη σχέση θα επιδιώξουμε να συνεχίσουμε να έχουμε.

Νίκος Κωνσταντόπουλος: Η κα Αγγελοπούλου μας ενημέρωσε διεξοδικά για την πορεία προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων και των Παραολυμπιακών. Οι θέσεις μας για τη μέχρι σήμερα διαδρομή αυτής της προετοιμασίας είναι γνωστές. Δεν έχει σημασία να τις επαναλάβω σήμερα. Θέλουμε με κριτικές απόψεις και με ουσιαστικές παρεμβάσεις να συμβάλλουμε.
Σημασία για μας από εδώ και πέρα έχουν τέσσερα ζητήματα:
Πρώτον, να έρθει σε πέρας με αξιοπρέπεια και επάρκεια η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων.
Δεύτερον, η απώλεια χρόνου που έγινε τα τρία πρώτα χρόνια που χάθηκαν και συνετέλεσαν στην επιβάρυνση του κόστους να μην οδηγήσουν σε παραπέρα πίεση που θα αυξήσει το κόστος και τις περιβαλλοντικές και άλλες επιπτώσεις.
Τρίτον, οι Ολυμπιακοί Αγώνες να μην γίνουν αντικείμενο προεκλογικής εκμετάλλευσης σε μία περίοδο έντονης και πολωμένης πολιτικής ζωής.
Τέταρτον, τα θέματα της ασφάλειας να μην γίνουν αφορμή για πολιτικές εξελίξεις ή δεσμεύσεις της χώρας έναντι άλλων κυβερνήσεων ή άλλων χωρών, όπως οι ΗΠΑ.
Μας ενδιαφέρει οι Ολυμπιακοί Αγώνες να μην γίνουν αντικείμενο δικομματικής και πολωτικής εκμετάλλευσης. Το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων θα το πληρώσουμε όλοι, στο σύνολό του ο ελληνικός λαός. Κατά συνέπεια δεν δικαιούται κανένας για λόγους μικροκομματικούς, μια προσπάθεια που πρέπει να έρθει σε πέρας με αξιοπρέπεια και επάρκεια να την εντάξει στη λογική της μικροπολιτικής εκμετάλλευσης.

To Γραφείο Τύπου