Skip to main content.
Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
20/02/2011

Συμπεράσματα και στόχοι από τη διήμερη συνάντηση του Δικτύου Γυναικών (EL- FM) του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στην Αθήνα

afisa Το Σάββατο 19/2 και την Κυριακή 20/2 φιλοξενήθηκε στην Αθήνα η διήμερη συνάντηση του Δικτύου Γυναικών του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Το Σάββατο 19/2 διεξήχθη συζήτηση με θέμα: «Οι συνέπειες στις ζωές των γυναικών  από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές  της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεων, με πρόσχημα την κρίση», ενώ την Κυριακή 20/2 η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από οργανωτικά ζητήματα για τη δράση και τη λειτουργία του δικτύου γυναικών του ΚΕΑ.

 Όπως συνομολογήθηκε στη συζήτηση οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές οικονομικού εξορθολογισμού, που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις των κρατών της Ε.Ε. με πρόσχημα την κρίση, πλήττουν άμεσα τις γυναίκες ως κοινωνική κατηγορία υπονομεύοντας κατοχυρωμένα εργασιακά και κοινωνικά τους δικαιώματα. Την ίδια στιγμή στο πλαίσιο της Ε.Ε. προωθούνται διατάξεις με νέοσυντηρητικό περιεχόμενο, οι οποίες αποτελούν εμπόδιο για την γυναικεία κοινωνική χειραφέτηση, τόσο στο συμβολικό όσο και στο υλικό επίπεδο.

Μέσα σε αυτό πλαίσιο  το Δίκτυο Γυναικών του ΚΕΑ έθεσε ως βασική προτεραιότητα την απόκρουση της νεοφιλελεύθερης επίθεσης στα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα των γυναικών τόσο με παρεμβάσεις στα θεσμικά όργανα της Ε.Ε., όσο και με την συστηματική επεξεργασία μιας νέας ατζέντας φεμινιστικών ζητημάτων και τη διαμόρφωση μιας κριτικής στο νεοφιλελευθερισμό από φεμινιστική σκοπιά.