Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
21/02/2011

Ανακοίνωση του Αθλητικού Τμήματος του ΣΥΝ για όσα διαδραματίσθηκαν στο σαββατιάτικο αγώνα του Στ. Καραϊσκάκη

Μετά τα όσα εξελίχθηκαν στο σαββατιάτικο ντέρμπυ μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού η εποχή της «παράγκας» του «μπαρμπα-Θωμά» φαντάζει αθώα. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ οφείλει:

1)    Να παραδώσει το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Πολιτισμού στον εφοπλιστή, μεγαλομέτοχο ΜΜΕ και πρόεδρο του συνεταιρισμού των ΠΑΕ, ώστε να εμπεδώσουμε όλοι τα ήθη του κεφαλαίου και του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

2)    Να απονείμει βραβείο υποκριτικής τέχνης σε όσους ανακαλύπτουν την αδικία μόνο όταν τους αγγίζει, ξεχνώντας το δικό τους «σκοτεινό» (ακόμα και πρόσφατο) παρελθόν.

3)    Να διανείμει επιτέλους στους ιδιοκτήτες των ΠΑΕ, όπως έχει προαποφασίσει καθʼ υπόδειξη της τρόικας, τις νέες άδειες από την απελευθέρωση του αθλητικού τζόγου χωρίς διακρίσεις και ανισότητες, όπως άλλωστε κάνει και στις υπόλοιπες δοσοληψίες με τα ποικιλώνυμα συμφέροντα που ληστεύουν τους εργαζόμενους.

4)    Να επιστρέψει άμεσα στην UEFA τους αραχνιασμένους φακέλους για τους στημένους αγώνες ως απαράδεκτους και να ανοίξει άμεσα τις κάνουλες του ΟΠΑΠ υπέρ της επαγγελματικής ποδοσφαιρικής λίγκας και των υπεράκτιων off-shore.

Τέλος στα σοβαρά, καλούμε τους φιλάθλους όλων των ομάδων να μη χαραμίζουν ανέξοδα το πάθος τους μέσα από ταυτίσεις με τα καρτέλ του τζόγου, αλλά να ενώσουν την οργή τους ενάντια στις ληστρικές πολιτικές της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, του ΔΝΤ και όσων μας επιβάλλουν τα μνημόνια της ντροπής.   

Τμήμα Αθλητισμού