Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
24/09/2003

Συνάντηση του Ν.Κωνταντόπουλου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Ουγγαρίας

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Ουγγαρίας, κ. Ferenc Madl, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας, συναντήθηκε σήμερα ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Νίκος Χουντής, Υπεύθυνος Εξωτερικής και Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Πάνος Τριγάζης, Υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του κόμματος, καθώς και ο Πρέσβης της Ουγγαρίας στην Ελλάδα, κ.Korosi.

Στη διάρκεια της συνάντησης έγινε ανταλλαγή απόψεων για τις ελληνοουγγρικές σχέσεις και εκτιμήθηκε ότι υπάρχουν περιθώρια για την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων αυτών σε όλους τους τομείς. Επίσης, συζητήθηκαν οι ευρωπαϊκές εξελίξεις και ιδιαίτερα η πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά τη διεύρυνσή της σε 25 χώρες-μέλη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ τόνισε ότι ανάμεσα στους λαούς των δύο χωρών υπάρχουν ισχυροί δεσμοί φιλίας και αναφέρθηκε στην αλληλεγγύη που έτυχαν οι Έλληνες πολιτικοί πρόσφυγες στην Ουγγαρία. Ανέπτυξε τις θέσεις του κόμματος υπέρ της πολιτικής ενοποίησης της Ευρώπης, καθώς και υπέρ της διεύρυνσης, και υπογράμμισε την ανάγκη για μία Ευρώπη της κοινωνικής συνοχής και της αλληλεγγύης, ικανής να αποτελέσει παράγοντα ειρήνης για το σύνολο της ευρωπαϊκής ηπείρου και για όλον τον κόσμο.

To Γραφείο Τύπου