Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
21/02/2011

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου ΣΥΝ για τη σφαγή του Λιβυκού λαού από το καθεστώς Καντάφι

Ξεπερνώντας όλα τα αυταρχικά αραβικά καθεστώτα στη χρήση ωμής βίας, ο Μουαμάρ Καντάφι δολοφονεί εκατοντάδες ειρηνικούς διαδηλωτές. Επιχειρεί να πνίξει στο αίμα τη μαζική εξέγερση του λαού της Λιβύης, που διεκδικεί στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα, δημοκρατία και ελευθερία.

Συγκλονίζουν οι εκκλήσεις για βοήθεια που απευθύνονται στη διεθνή κοινή γνώμη εκ μέρους των διαδηλωτών, που στη μεγάλη πλειοψηφία τους είναι νέοι άνθρωποι.

Ο ΣΥΝ εκφράζει τον αποτροπιασμό του για τα εγκλήματα που διαπράττονται σε βάρος του Λιβυκού λαού,  με την ανοχή ή και την συνενοχή των ισχυρών της Ευρώπης και του κόσμου.

Η διεθνιστική αλληλεγγύη μας είναι αμέριστη με τη Λιβυκή εξέγερση όπως και με τις άλλες ελπιδοφόρες λαϊκές εξεγέρσεις στον αραβικό κόσμο.

Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να αφήσει την πολιτική του «Πόντιου Πιλάτου» και να καταδικάσει απερίφραστα τα εγκλήματα σε βάρος του Λιβυκού λαού και της νεολαίας του.

Κοινό είναι το μέλλον των λαών της Μεσογείου που μπορεί να οικοδομηθεί μόνο στη βάση της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της κοινής βιώσιμης ανάπτυξης, της αντίθεσης στον νεοφιλελευθερισμό που διευρύνει το ήδη  κραυγαλέο χάσμα Βορρά – Νότου.

To Γραφείο Τύπου