Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
24/09/2003

Δήλωση του Προέδρου του Συνασπισμού σχετικά με τον αποχαρακτηρισμό δασών και δασικών εκτάσεων

Η κυβέρνηση διακατέχεται από πολιτική υστερία εμπορευματοποίησης των πάντων. Πρόσθετο δείγμα πελατειακής υστερίας όσα σχεδιάζονται για τα δάση.

Με μόνο στόχο να κερδηθεί η κάλπη κακοποιεί το παρόν και ακρωτηριάζει την προοπτική της οικολογικής και περιβαλλοντικής ισορροπίας της χώρας.

Μέτρα σαν αυτά για τα δάση και τα αυθαίρετα είναι προσχεδιασμένα εγκλήματα εναντίον την χώρας, του ελληνικού λαού, της ιστορίας αυτού του τόπου και των παιδιών μας. Πρόκειται για την αποθέωση του παλαιοκομματισμού. Αμαρτωλή και ύποπτη η ακολουθία των κυβερνητικών μεθοδεύσεων

Πρόκειται για τον θρίαμβο του κυβερνητικού εκσυγχρονισμού που εξασκείται βάζοντας στο πεδίο βολής του ψηφοθηρικού στόχαστρου τα συλλογικά αγαθά.

Μια κυβέρνηση που καταστρέφει τα δάση, νομιμοποιεί τα αυθαίρετα, ξεπουλά δημόσια γη και συλλογικά αγαθά, μικραίνει τη ζωή μας.

Μια κυβέρνηση που παραβιάζει το Σύνταγμα και τους νόμους για να υπηρετεί την προεκλογική σκοπιμότητα, κακοποιεί το πολιτικό σύστημα.

Μια κυβέρνηση που στο όνομα της ανταποδοτικής συναλλαγής διαμορφώνει κοινωνίες της συνενοχής και της αυθαιρεσίας, σπρώχνει το δημόσιο βίο και τον πολιτισμό στον ευτελισμό και τον εκφυλισμό.

Ένα ακόμα στρώμα νέας παλαιοκομματικής σκουριάς κάθεται πάνω στο δημόσιο βίο.

To Γραφείο Τύπου