Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
22/02/2011

Δήλωση της Ρένας Δούρου, μέλους της Π.Γ. του ΣΥΝ, υπεύθυνης για την Ευρωπαϊκή Πολιτική σχετικά με τις εκκλήσεις των αξιωματούχων της ΕΕ για Λιβύη

Η σιωπή της ΕΕ είναι συνενοχή!

Η σιωπή, γιατί έτσι πρέπει να χαρακτηριστούν οι χλιαρές εκκλήσεις για μη “υπερβολική χρήση βίας” των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στη βαρβαρότητα του καθεστώτος Καντάφι, συνιστά ουσιαστικά ΣΥΝΕΝΟΧΗ τους στη σφαγή των Λιβύων που βρίσκεται τώρα σε εξέλιξη. Η στάση αυτή των ευρωηγετών, που ερμηνεύεται στη βάση ενεργειακών (πετρελαϊκών) συμφερόντων, έρχεται σε κατάφωρη αντίθεση με ό,τι πρεσβεύει ο ευρωπαϊκός πολιτισμός σχετικά με τις αρχές που πρέπει να διέπουν τις διεθνείς σχέσεις. Η ΕΕ οφείλει να καταδικάσει ανεπιφύλακτα τη χρήση βίας και να διασαφηνίσει τη θέση της, όπως ζητά και το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Η αμέριστη συμπαράσταση στον αγωνιζόμενο λαό της Λιβύης αποτελεί, όχι διπλωματικό καταναγκασμό με μισόλογα και υπονοούμενα, αλλά καθήκον κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενου ευρωπαίου πολίτη. Με τη σημερινή της απαράδεκτη στάση της η ηγεσία της ΕΕ φανερώνει πόσο μακριά βρίσκεται και από τους ευρωπαϊκούς αλλά και από τους αραβικούς λαούς, που αγωνίζονται για δημοκρατία, ελευθερία και αξιοπρέπεια – τρεις αρχές που συνιστούν τη ραχοκοκκαλιά των ευρωπαϊκών ιδανικών. Αλλά ας μην προβληματίζονται οι ευρωηγέτες: οι λαοί της Ευρώπης θα δείξουν την αλληλεγγύη τους απέναντι στους αγωνιζόμενους αραβικούς λαούς!

To Γραφείο Τύπου