Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
22/02/2011

Συνέντευξη του Δ.Στρατούλη στο Ράδιο 9

Ο Δημήτρης  Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και της επιτροπής εργατικής  πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του στο Ράδιο 9 (Χάρης Μπότσαρης) ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής για τις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις:

Οι ομολογημένες πλέον επαφές του Γ. Παπανδρέου με τον Δ/ντή του ΔΝΤ δύο μόλις μήνες μετά την ανάληψη των πρωθυπουργικών του καθηκόντων, δεν έγιναν φυσικά για να συζητήσουν για τον καιρό στην Ελλάδα και στη Γαλλία, αλλά γιατί η κυβέρνηση είχε προσχεδιάσει την προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ. Αποδεικνύεται ότι ο Γ. Παπανδρέου και η κυβέρνηση του επέλεξαν συνειδητά να παίξουν το «ρόλο του λαγού» για να εισάγουν το ΔΝΤ όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και στην Ευρωζώνη.

Τελικά το πιστόλι που έλεγε ο Γ. Παπανδρέου ότι είχε πάνω στο τραπέζι δεν ήταν για να φοβερίσει τις αγορές, αλλά για πυροβολήσει τον ελληνικό λαό. 

Είναι ντροπή για το λαό μας ο πρωθυπουργός  Γ. Παπανδρέου να εκλιπαρεί την κυρία Μέρκελ για κάποιες διευκολύνσεις στο τροϊκανό δάνειο δίνοντας της ως αντάλλαγμα τη στήριξη του Γερμανόπνευστου συμφώνου ανταγωνιστικότητας, που καταδικάζει τους εργαζόμενους των χωρών μελών της ΕΕ σε διαρκή λιτότητα, φτώχεια και ανεργία και τη χώρα μας σε αιώνια επιτήρηση, ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζει  χαμηλή φορολογία και υπερκέρδη στο κεφάλαιο.

Παρά την αποτυχία αυτής της συγχώνευσης, το σίγουρο είναι ότι η κυβέρνηση και η τρόικα θα επιμείνουν στο διακηρυγμένο στόχο τους για την δημιουργία στην χώρα μας μέσω συγχωνεύσεων 2-3 τραπεζικών κολοσσών, ελεγχόμενων από ιδιωτικά συμφέροντα, που θα μονοπωλήσουν τον χρηματοπιστωτικό τομέα,  λειτουργώντας ως καρτέλ με σοβαρές αρνητικές συνέπειες για την ανάπτυξη, την απασχόληση, τους μισθούς και τις εργασιακές σχέσεις. Οι προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης και προσωπικά του ίδιου του πρωθυπουργού για την δημιουργία ισχυρού δημόσιου τραπεζικού πυλώνα, αποδεικνύεται ότι ήταν «χάντρες και καθρεφτάκια» που ανταλλάχτηκαν με τις ψήφους αφελών πολιτών.

Νομίζω ότι θα έχει και πρέπει να έχει μεγάλη επιτυχία, ώστε να μετατραπεί η συσσωρευμένη οργή των εργαζομένων για τις εφαρμοζόμενες κυβερνητικές πολιτικές σε συλλογικούς αγώνες και διεκδικήσεις. Η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου είναι επικίνδυνη για το λαό και τη χώρα μας. Πρέπει να φύγει το γρηγορότερο δυνατόν και οι αγώνες των εργαζομένων μπορούν να διευκολύνουν μια τέτοια εξέλιξη.

To Γραφείο Τύπου