Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
24/02/2011

Ανακοίνωση του Δικτύου Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς για την Πανεργατική Πανελλαδική Απεργία της 23ης Φεβρουαρίου

Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους/ες, νέες και νέους που συμμετείχαν μαζικά και μαχητικά στην πανελλαδική πανεργατική απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις των συνδικάτων.

Οi εργαζόμενοι/ες έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση, την τρόικα και στον ΣΕΒ ότι δεν ανέχονται άλλο  τη ζοφερή κατάσταση ανεργίας, φτώχειας και ανασφάλειας στην οποία τους καταδικάζουν οι εφαρμοζόμενες αντεργατικές πολιτικές. Ότι διεκδικούν να πάρουν πίσω όσα τους αφαίρεσαν σε μισθούς και δικαιώματα τους τελευταίους μήνες.

Η πρωτοφανής αστυνομική καταστολή σε βάρος της εργατικής κινητοποίησης είναι επίδειξη αδυναμίας και όχι δύναμης της κυβέρνησης.

Τίποτε δεν τέλειωσε. Οι αγώνες θα συνεχιστούν και θα κλιμακωθούν, με αφορμή και τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. τον Μάρτιο, όπου θα αποφασιστεί η αιώνια λιτότητα για τους λαούς της Ευρώπης. Στόχοι μας παραμένουν η ακύρωση του μνημονίου και των αντεργατικών πολιτικών καθώς και η ανατροπή της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου πριν αφανίσει τα εργατικά δικαιώματα και καταστρέψει ολοσχερώς το λαό και τη χώρα μας.

To Γραφείο Τύπου