Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
25/09/2003

Σύσκεψη του ΣΥΝ με οικολογικές οργανώσεις, κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς για τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων και τον αποχαρακτηρισμό δασών και δασικών εκτάσεων

Σύσκεψη εργασίας στη Βουλή είχε σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Ν.Κωνσταντόπουλος, με αρμόδιους επιστημονικούς, συνδικαλιστικούς φορείς και οικολογικές οργανώσεις - με αφορμή τις πρόσφατες ενέργειες της κυβέρνησης για νομιμοποίηση αυθαιρέτων και αποχαρακτηρισμό δασών και δασικών εκστάσεων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΓΕΩΤΕΕ), της Ένωσης Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων, του Συνδέσμου Μελετητών Κτηματολογίου, της Πανελλήνιας Κίνησης Δασολόγων, του WWF, της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της φύσης, της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας του Περιβάλλοντος και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, του "Ρομπέν των Δασών" και της Πρωτοβουλίας για τη διάσωση του Υμηττού. Από πλευράς Συνασπισμού συμμετείχαν οι βουλευτές Ασημίνα Ξηροτύρη Αικατερινάρη και Ιωάννα Στεργίου, ο Γιάννης Τόλιος μέλος Π.Γ. υπεύθυνος του τμήματος Αγροτικής Πολιτικής και από το Τμήμα Οικολογίας ο Γιάννης Σακιώτης.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Συνασπισμού έκανε τις εξής δηλώσεις:

"Στη διπλανή αίθουσα του Υπουργικού Συμβουλίου η κυβέρνηση σχεδιάζει να ξεπουλήσει τη δημόσια γη. Εμείς εδώ σ� αυτήν την αίθουσα σχεδιάζουμε να αγωνιστούμε για να υπερασπιστούμε το δημόσιο συμφέρον.
Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα κοινωνικό, περιβαλλοντικό και πολιτικό έγκλημα. Όλα υποκύπτουν στο νόμο της προεκλογικής σκοπιμότητας. Το Σύνταγμα η Κυβέρνηση το παραβιάζει ωμά και απερίφραστα. Οδηγεί τη λειτουργία του κράτους στα όρια πρόκλησης της κοινωνίας και ό,τι αποφασίζει εν όψει εκλογών σε καμία περίπτωση δεν διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον. Ισχύει ο νόμος "καταστρέψτε, χτίστε, ψηφίστε"!
Βλέπει μονάχα την κάλπη και κάνει ένα εμπόριο ελπίδας μοιράζοντας δώρα από τη δημόσιας περιουσία, τζάμπα δώρα, για να διαμορφώσει επιθυμητό κλίμα.
Είναι φανερό ότι αυτές οι πολιτικές ανοίγουν ένα χρηματιστήριο γης μέσα από το οποίο μια ακόμη κερδοσκοπία θα καταστρέψει συλλογικά αγαθά και δημόσια περιουσία.
Με τους επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς ανταλλάξαμε κατ' αρχήν απόψεις προκειμένου να σχεδιάσουμε την ενεργοποίηση της κοινωνίας απέναντι σε αυτά τα περιβαλλοντοκτόνα και εγκληματικά πολιτικά σχέδια. Δεν μπορεί καμιά κυβέρνηση στο όνομα καμιάς σκοπιμότητας να μικραίνει τη ζωή μας. Να εκφυλίζει τους δημοκρατικούς θεσμούς και να φτιάχνει κοινωνίες συνενοχής και αυθαιρεσίας."

To Γραφείο Τύπου