Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
25/02/2011

Ο ΣΥΝ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΚΕΛ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ

Ολοκληρώθηκε σήμερα η πρώτη ημέρα των εργασιών της Διεθνούς Συνδιάσκεψης που διοργανώνει το ΑΚΕΛ στη Λευκωσία για την αλληλεγγύη προς τον παλαιστινιακό λαό, αλλά και τις πρόσφατες ιστορικές εξελίξεις στη Β. Αφρική και τον αραβικό κόσμο.

Στη Συνδιάσκεψη συμμετέχουν πάνω από 35 κομμουνιστικά, αριστερά και προοδευτικά κόμματα από την Ευρώπη, τη Μ. Ανατολή και τη Β. Αφρική, μεταξύ των οποίων και ο ΣΥΝ, που εκπροσωπείται από το μέλος της Π.Γ. Κ. Ήσυχο, υπεύθυνο για την Εξωτερική Πολιτική.

Την πρώτη ημέρα των εργασιών απασχόλησαν τους συνέδρους τα κινήματα αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό, που αναπτύχθηκαν και αναπτύσσονται τούτη την περίοδο, αλλά και οι άμεσες προτάσεις της Αριστεράς που χρειάζεται να κατατεθούν για ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος, με πρωτεύουσα την Αν. Ιερουσαλήμ, στα σύνορα του 1967.

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ τόνισε τη διαρκή αλληλεγγύη της ελληνικής ριζοσπαστικής αριστεράς προς τον παλαιστινιακό λαό, την ανάγκη πιο αποδοτικής και αποτελεσματικής συνεργασίας και αλληλεγγύης μεταξύ της ελληνικής αλλά και ευρωπαϊκής αριστεράς με την αραβική αριστερά. Μεγάλο ενδιαφέρον εκδηλώθηκε από το σύνολο των προσκεκλημένων κομμάτων για τις τελευταίες αγωνιστικές κινητοποιήσεις του ελληνικού λαού, τα κινήματα πολιτικής ανυπακοής στις πολιτικές του μνημονίου, όπως επίσης και την κατάσταση της Αριστεράς στην Ελλάδα.

Τη δεύτερη ημέρα, κατά την οποία θα ολοκληρωθούν οι εργασίες, θα δοθεί ο λόγος κυρίως στους πολιτικούς φορείς της Αριστεράς από την Αίγυπτο και την Τυνησία. Θα τεθεί προς όλους τους προσκεκλημένους ένα ψήφισμα αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό, όπως επίσης και για τις εξεγέρσεις και τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.

To Γραφείο Τύπου