Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
28/02/2011

Δήλωση της Σ. Παπαδόγιαννη για τη σημερινή κινητοποίηση των εργαζομένων στο νοσοκομείο Δυτικής Αττικής

Η Σόφη Παπαδόγιαννη- Μέλος Π.Γ του ΣΥΝ, υπεύθυνη για θέματα Υγείας, παραβρέθηκε στη σημερινή κινητοποίηση των εργαζομένων στο  Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής και έκανε την ακόλουθη δήλωση.

Μετά την απόφαση για μετακίνηση 15 εργαζομένων, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού, από το Γενικό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής προς το «Αττικό», αποκαλύπτονται οι απαράδεκτες μεθοδεύσεις και τα σχέδια του Υπουργείου Υγείας για το μέλλον του Νοσοκομείου. Από τη μία με τις μετατάξεις στερεί απαραίτητο για την στοιχειώδη λειτουργία του Νοσοκομείου προσωπικό και από την άλλη επεκτείνει το πρόγραμμα εφημεριών.

Μέσω της περαιτέρω υποβάθμισης και συρρίκνωσης της λειτουργίας του Νοσοκομείου, ελλείψει προσωπικού και χρηματοδότησης και αφού έχει προηγηθεί η κατάργηση της παιδιατρικής κλινικής και η υποβάθμιση της χειρουργικής, η διάλυση των τεχνικών υπηρεσιών και η σταδιακή του κατάρρευση από πλευράς κτιριακών υποδομών και εξοπλισμού, το υπουργείο Υγείας προετοιμάζει το έδαφος για κλείσιμο του Νοσοκομείου, τη στιγμή που οι ανάγκες των κατοίκων της Δ. Αθήνας είναι τεράστιες και αυξάνουν καθημερινά.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και των φορέων της ευρύτερης περιοχής για διατήρηση, αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του Νοσοκομείου Δ. Αθήνας, προκειμένου να παρέχει δωρεάν και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας σε όλους τους κατοίκους.

To Γραφείο Τύπου