Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
28/02/2011

Αποσπάσματα συνέντευξης Δημ. Στρατούλη στην τηλεόραση του ΑΝΤΕΝΝΑ

Ο Δημήτρης  Στρατούλης, μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ και της επιτροπής εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξη του στην τηλεόραση του ΑΝΤΕΝNΑ (Γιώργο Παπαδάκη) σχετικά με την ανακοίνωση του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης για την διαμαρτυρία εναντίον του φοιτητών στο Παρίσι ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

Κατʼ αρχή κύριε Παπαδάκη, από όσα δείξατε κι εσείς με το video που μόλις προβάλλατε προκύπτει ότι δεν λέει αλήθεια ο κύριος Πάγκαλος όταν αναφέρεται σε τρομοκρατικού χαρακτήρα παρέμβαση σε βάρος του φοιτητών στο Παρίσι. Πρόκειται για μια καθαρά ειρηνική διαμαρτυρία και για εκδήλωση  αλληλεγγύης προς τους 300 μετανάστες απεργούς πείνας, για την οποία μάλιστα είχαν πάρει άδεια από τους διοργανωτές. Εξάλλου το ίδιο το έργο του κυρίου Γαβρά που θα παρουσιαζόταν στην εκδήλωση «ο παράδεισος στην Δύση» αναφέρεται ακριβώς στο ίδιο θέμα, στον αγώνα μετανάστη χωρίς χαρτιά να  επιβιώσει. Για τον κύριο Πάγκαλο, όπως οι ίδιοι οι φοιτητές ανακοίνωσαν, δεν γνώριζαν καν ότι θα παραβρεθεί.

Με όσα ο κύριος Πάγκαλος καταγγέλλει για το ΣΥΡΙΖΑ  στην ανακοίνωση του δείχνει ότι ο ίδιος και η κυβέρνηση δεν γνωρίζουν τι ακριβώς τους συμβαίνει αυτή την περίοδο. Ότι δηλαδή η συσσωρευμένη αγανάκτηση και ο θυμός των εργαζομένων και της νεολαίας λόγω των κατεδαφιστικών πολιτικών της κυβέρνησης και της Τρόικας μετατρέπονται σε διαμαρτυρίες που παίρνουν διαστάσεις επιδημίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύεται την πολιτική της με κανένα, ούτε με τους απεργούς ούτε με την αντιπολίτευση, οδηγεί όσους συμμετέχουν σε μαζικούς ειρηνικούς αγώνες να διαπιστώνουν ότι αυτού του τύπου οι κινητοποιήσεις δεν έχουν αποτελέσματα και να σκέφτονται να στραφούν σε πιο σκληρές μορφές πάλης. Επομένως η ίδια η συμπεριφορά της κυβέρνησης οδηγεί στο να φαίνονται πλέον ότι δεν είναι τόσο μακριά οι πλατείες της χώρας μας, από τις πλατείες της Αιγύπτου και όλης της Βόρειας Αφρικής.

Αυτό που μας προβληματίζει και πρέπει να προβληματίσει και τον κύριο Πάγκαλο δεν είναι η λέξη «δολοφόνε» με την οποία τον χαρακτήρισαν οι φοιτητές, αλλά το πόση αγανάκτηση έχουν προκαλέσει σε νέους ανθρώπους 18-25 ετών όχι μόνο οι κυβερνητικές και μημονιακές πολιτικές αλλά και οι δικές του βρισιές (κοπρίτες κλπ), ώστε να φτάνουν να αποκαλούν δημόσια τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης ως «δολοφόνο».

To Γραφείο Τύπου