Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
24/02/2005

Ατόπημα του Υπουργού Υγείας που προαναγγέλλει και ενοχοποιεί σχετικά με "οικονομικό σκάνδαλο στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας"

Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής της Λάρισας του ΣΥΝ

Ο δικομματικός καυγάς και στο χώρο της υγείας καλά κρατεί.

Οι μονομάχοι του δικομματισμού αντί να συναισθανθούν τις τεράστιες ευθύνες τους για τα οξύτατα προβλήματα που ταλανίζουν τα Δημόσια Νοσοκομεία και τους/ τις εργαζόμενους/-ες σ' αυτά, επιδίδονται σε μία στείρα αντιπαράθεση για να καλύψουν πολιτικές ευθύνες των κομματικών τους χώρων, μακριά από την τραγικά καθημερινότητα που βιώνουν όσοι/-ες έχουν ανάγκη των υπηρεσιών υγείας.

Μόνο που στα πλαίσια του δικομματικού καυγά, ο Υπουργός Υγείας κ. Νικ.Κακλαμάνης προχθές στη Βουλή, κάνοντας χρήση υπηρεσιακού εγγράφου του Διοικητή του ΠΕΣΥΠ Θεσσαλίας κ. Θεοδώρου, προέβη σε καταγγελία για ύπαρξη οικονομικού σκανδάλου στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και μάλιστα ανέφερε και όνομα εργαζόμενου, θεωρούμενου υπαίτιου της υπεξαίρεσης χρημάτων.

Τα τοπικά ΜΜΕ προβάλλουν το γεγονός για το οικονομικό σκάνδαλο, με βάση την καταγγελία του κ. Υπουργού, χωρίς να υπάρχει πόρισμα των Επιθεωρητών Υγείας, χωρίς διενέργεια ΕΔΕ και χωρίς να έχει υπάρξει παρέμβαση εισαγγελέα. Παρ' όλα αυτά διοχετεύονται στο τοπικό τύπο ασύστολα ψέματα σε βάρος του συγκεκριμένου εργαζόμενου.

Είναι απορίας άξιο, πως ένας έμπειρος πολιτικός, όπως ο κ. Υπουργός καταφεύγει σε μεθόδους που παραβιάζουν τους κανόνες του νομικού μας πολιτισμού, του δικονομικού μας συστήματος, του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως π. χ. το τεκμήριο της αθωότητας, και ανακηρύσσει εαυτόν σε ανακριτή, εισαγγελέα και δικαστή.

Η απίστευτη αυτή ενέργεια του κ. Υπουργού θίγει θεμελιακά δικαιώματα του πολίτη, όπως της τιμής και αξιοπρέπειας, δεν αφορά μόνο τον συγκεκριμένο εργαζόμενο αλλά αποτελεί απειλή για τα δικαιώματα όλων μας.

Αντί η πολιτεία να είναι θεματοφύλακας των αξιών του ανθρώπου αναδεικνύεται η ίδια σε παραβάτη.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Λάρισας του Συνασπισμού απαιτεί, μέχρι να ολοκληρωθούν οι νόμιμες διαδικασίες, την δημόσια τοποθέτηση του κ. Υπουργού Υγείας για αποκατάσταση της αξιοπρέπειας του συγκεκριμένου εργαζόμενου.

Δηλώνει ότι δεν θα επιτρέψει, στο γενικό κλίμα διαπλοκής σε εκκλησία, δικαστικό-δικηγορικό σώμα, κλπ., να θιγούν θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών.

Λάρισα, 24/02/2005
Η Νομαρχιακή Επιτροπή Λάρισας του Συνασπισμού