Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
01/03/2011

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για τις προωθούμενες αλλαγές στις ΔΕΚΟ

Απολύσεις, μειώσεις μισθών, ακριβότερες ακόμα υπηρεσίες για το λαό, είναι οι στόχοι της κυβερνητικής πολιτικής, ένα βήμα πριν την ιδιωτικοποίηση των δημόσιων επιχειρήσεων. Ο ΟΤΕ αποτελεί το πρώτο πείραμα, με πρώτα θύματα τους 120 απολυμένους της Cosmote, μετά τις εντολές της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ προς τις διοικήσεις των επιχειρήσεων για ψαλίδισμα του εργατικού κόστους και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Στην γλώσσα της κυβέρνησης τα «ελλείμματα» στον ΟΤΕ και στις ΔΕΚΟ είναι συνώνυμα με τα δικαιώματα των εργαζομένων τους. Κατά πάγια τακτική της, θα προσπαθήσει να παρουσιάσει τους εργαζομένους στις ΔΕΚΟ ως προνομιούχους. Την ίδια στιγμή, όμως, τα κυβερνητικά μέτρα σε όλους τους τομείς, βυθίζουν τη χώρα στην ύφεση και την ανεργία, συμπιέζοντας τους μισθούς προς τα κάτω, τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στο δημόσιο τομέα. Στόχος τους η δημιουργία ενός φτηνού και ευέλικτου, χωρίς δικαιώματα, εργατικού δυναμικού για το κεφάλαιο, στα πλαίσια της πολιτικής της εσωτερικής υποτίμησης.

Ζημιωμένη βγαίνει πρώτα η ίδια η χώρα, όταν επιχειρήσεις με στρατηγική σημασία για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, παραδίδονται στα ιδιωτικά συμφέροντα. Οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα πρέπει μέσα από τους ενωτικούς τους αγώνες τους να προστατέψουν την οριστική κατεδάφιση του δημόσιου τομέα, για δημόσιες επιχειρήσεις προσανατολισμένες προς τις κοινωνικές ανάγκες και την ανάπτυξη.

To Γραφείο Τύπου