Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
02/03/2011

Δήλωση του Δημ. Στρατούλη για τις απολύσεις στην Cosmote και τις μειώσεις μισθών στον ΟΤΕ

Το αφεντικό του ομίλου ΟΤΕ, η γερμανική Deutsche Telecom, ανενόχλητη προχωρά σε μαζικές απολύσεις στην Cosmote και την θυγατρική της ΓΕΡΜΑΝΟΣ καθώς και σε δραστικές μειώσεις μισθών στον ΟΤΕ,  ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου για απολύσεις και κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων σε όλες τις πρώην ή τις νυν ΔΕΚΟ. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση ως σύγχρονος Πόντιος Πιλάτος απλώς πλένει τα χέρια της.

Η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου παραμένει αδιάφορη, γιατί προφανώς έχει ήδη συμφωνήσει με την Deutsche Telecom να της εκποιήσει κοψοχρονιά το 20% των μετοχών του ΟΤΕ που έχει απομείνει στην ιδιοκτησία του δημοσίου, στο πλαίσιο του προγράμματος εξοικονόμησης 50 δις από το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. 

Η κυβέρνηση με αυτό τον τρόπο κάνει πιο ελκυστική αυτή την εκποίηση προσφέροντας στη γερμανική πολυεθνική έναν όμιλο ΟΤΕ με πολύ λιγότερους και πιο φθηνούς εργαζόμενους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να παρέμβει για την ανάκληση αυτών των απολύσεων και τους εργαζόμενους σε αγωνιστικό συναγερμό για να ακυρώσουν το νέο κοινωνικό και οικονομικό έγκλημα σε βάρος της απασχόλησης εργαζομένων και της δημόσιας περιουσίας. 

To Γραφείο Τύπου