Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
30/09/2003

Τα έργα βιτρίνας και η ανυπαρξία εγκαταστάσεων για τον στίβο στον Πειραιά

Πίσω από τη βιτρίνα των εγκαινίων του αθλητικού κέντρου του Αγ.Κοσμά, έργο το οποίο εμφανίζεται ως αναγκαίο κατά τον σχεδιασμό της προετοιμασίας των αθλητών εν όψει του 2004, κρύβεται η πραγματικότητα της αθλητικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Σε μια πόλη χιλιάδων κατοίκων, όπως είναι ο Πειραιάς, δεν υπάρχει πλέον ένα αθλητικό κέντρο (σύγχρονο και προσβάσιμο) που να εξυπηρετεί τις ανάγκες των σωματείων του στίβου. Η αθλητική ηγεσία και η Αθήνα 2004 δεν έχουν κάνει τίποτα απ' όσα υποσχέθηκαν στους συλλόγους του στίβου (δημιουργία αθλητικού κέντρου, αντισταθμιστικά οφέλη κλπ), για να επανορθώσουν τη ζημιά που προκάλεσαν στον ερασιτεχνικό αθλητισμό με την παραχώρηση του σταδίου Καραϊσκάκη σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Ο Συνασπισμός καλεί τους ανθρώπους του αθλητισμού, όλους όσοι βιώνουν καθημερινά την οδυνηρή πραγματικότητα του αθλητισμού της βιτρίνας και της εμπορευματοποίησης, όλους όσοι νιώθουν την ήδη διάχυτη "μεταολυμπιακή" ανασφάλεια για το μέλλον του αθλητισμού, όλους όσοι πιστεύουν ότι χρειάζεται μια ριζική στροφή στα αθλητικά πράγματα της χώρας, να συνταχθούν μαζί του. Για ένα αθλητισμό πραγματικά για τον άνθρωπο, τη νεολαία κι όχι για τα κέρδη.

Τμήμα Αθλητισμού