Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
03/03/2011

Δήλωση του Προέδρου της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, μετά τη συνάντηση με την Ομοσπονδία Εργαζομένων στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης

 «Η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης είναι η μεγαλύτερη γεωργική βιομηχανία στη βόρεια Ελλάδα. Και σε μια περίοδο που η τιμή της ζάχαρης διεθνώς και στην Ευρώπη ανεβαίνει, εν τούτοις στη χώρα μας ετοιμάζονται κατʼ επιταγήν του μνημονίου να εκποιήσουν τη μεγαλύτερη γεωργική βιομηχανία. Και βεβαίως να οδηγήσουν στην ανεργία εκατοντάδες εργαζόμενους στα εργοστάσια της ζάχαρης αλλά και χιλιάδες αγρότες οι οποίοι έχουν εισόδημα εξ αιτίας της παραγωγής τεύτλων τα οποία δίνουν στα εργοστάσια της ζάχαρης.

Αυτή είναι μια καταστροφική λογική. Αν απολέσουμε κάθε δυνατότητα παραγωγής και ανάπτυξης ως οικονομία τότε θα είμαστε εγκλωβισμένοι διαρκώς μέσα σε αυτό τον φαύλο κύκλο λιτότητας, ύφεσης, χρέους. Χωρίς ανάπτυξη, χωρίς παραγωγική προοπτική η χώρα δεν θα φύγει ποτέ από την κρίση του χρέους, δεν θα δει ποτέ φως στο τούνελ.

Δεν είναι λοιπόν ότι το μνημόνιο θα μας σώσει από τη χρεοκοπία. Το μνημόνιο μας βυθίζει βαθιά μέσα στη χρεοκοπία, ακριβώς διότι διαλύει την παραγωγική προοπτική της ελληνικής οικονομίας».

To Γραφείο Τύπου