Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
03/03/2011

Δήλωση του Δ.Στρατούλη σχετικά με την ανακοίνωση από τον ΟΑΕΔ των εγγεγραμμένων ανέργων στα μητρώα του τον Ιανουάριο του 2011

Σχετικά με την ανακοίνωση από τον ΟΑΕΔ των εγγεγραμμένων ανέργων στα μητρώα του τον Ιανουάριο του 2011, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Τα αδιέξοδα που προκάλεσε το μνημόνιο και οι αντεργατικές πολιτικές της κυβέρνησης αποτυπώνονται σε κοινωνικό επίπεδο  πρώτα απʼ όλα από τους δείκτες της ανεργίας που έχουν σπάσει όλα τα μεταπολεμικά ρεκόρ στη χώρα με κύρια θύματα τους νέους και τις γυναίκες.

Η υψηλή ανεργία δεν αποτελεί κεραυνό σε αίθριο ουρανό, αλλά είναι αποτέλεσμα των κυβερνητικών και τροικανών πολιτικών που οδηγούν την οικονομία σε βαθιά ύφεση, τους μικρομεσαίους επαγγελματίες και αγρότες σε χρεοκοπία, τους εργαζόμενους στη φτώχεια και την ανεργία και τους νέους και νέες στην απόλυτη απελπισία.

Το 4ο επικαιροποιημένο μνημόνιο και το ενδιάμεσο δημοσιονομικό πλαίσιο για το 2012-15 με τα πρόσθετα μέτρα συνολικού ύψους 29 δις οδηγούν σε νέα εκτίναξη της ανεργίας, η οποία θα ξεπεράσει το 20% ενώ οι άνεργοι θα φτάσουν το 1.200.000.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους εργαζόμενους και τους ανέργους σε ένταση των αγώνων τους για την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας, για λήψη μέτρων  οικονομικής και κοινωνικής στήριξης των ανέργων και για την αποδέσμευση της χώρας από το μνημόνιο ώστε να βγουν η οικονομία και η κοινωνία από το φαύλο κύκλο στον οποίο έχουν πέσει.

To Γραφείο Τύπου