Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
03/03/2011

Συνέντευξη του Δ.Στρατούλη στο ρ/σ 9,84

Ο Δημήτρης  Στρατούλης μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ και της επιτροπής εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή  του για τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στο Ραδιοσταθμό 9,84 (Άγγελο Μόσχοβα)  ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

-     κ.Στρατούλη βλέπετε φως στο τούνελ;

Όχι δυστυχώς, εάν παραμείνουν οι εφαρμοζόμενες κυβερνητικές και μνημονιακές πολιτικές που έχουν βάλει τη χώρα και το λαό μας σʼ ένα φαύλο κύκλο ύφεσης, οικονομικών αδιεξόδων, ανεργίας, φτώχειας και ποταμών κοινωνικής απελπισίας. Φως στο τούνελ μπορεί να υπάρξει εάν ανατραπούν αυτές οι πολιτικές καθώς και οι φορείς τους, η τρόικα και η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου, η πιο επικίνδυνη και αντιλαϊκή κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος μας μετά την μεταπολίτευση. Κι αυτό μπορεί και πρέπει να γίνει με την ένταση των λαϊκών αγώνων και φυσικά με εκλογές.

-    Υπάρχει, όμως εναλλακτική πολιτική στο μνημόνιο;

Βεβαίως και υπάρχει. Τα βασικά στοιχεία αυτής της πολιτικής θα μπορούσαν να είναι η ακύρωση του μνημονίου, η ριζική επαναδιαπραγμάτευση του δημόσιου χρέους με βασικό στόχο τη διαγραφή ενός μεγάλου τμήματος του και η διάθεση των πόρων που θα εξοικονομηθούν για την παραγωγική και κοινωνική ανασυγκρότηση της χώρας μας και τη ριζική αναδιανομή των εισοδημάτων προς όφελος των φτωχότερων λαϊκών στρωμάτων.

-    Δεν πιστεύετε ότι θα μας σώσει η ΕΕ στη σύνοδο κορυφής της;

Όχι δεν το πιστεύω, γιατί η όποια ρύθμιση θα συνδυαστεί με νέους πιο απαχθείς όρους για τη χώρα μας, αλλά και γιατί σ΄ αυτή τη σύνοδο θα εγκριθεί το σύμφωνο ανταγωνιστικότητας που καταδικάζει σε αιώνια λιτότητα όλους τους λαούς της Ευρώπης, παραχωρώντας ακόμα πιο ευνοϊκή φορολογία στις δυνάμεις του κεφαλαίου.

-    Θα πάτε τελικά σε διάλογο με τον Υπουργό Οικονομίας, για το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό πρόγραμμα 2012-2015;

Όχι βέβαια, γιατί αυτός ο διάλογος είναι προσχηματικός και αφορά προσυμφωνημένες ακόμα πιο  αντικοινωνικές πολιτικές μεταξύ της τρόικας και της κυβέρνησης. Ούτε φυσικά είμαστε «χρήσιμοι ηλίθιοι», για να μπούμε στο κάδρο της συναίνεσης και της συνενοχής, στην προσπάθεια της κυβέρνησης να φορτώσει κι άλλα μέτρα 22-25 δις στις πλάτες του λαού. Εμείς θα κάνουμε οτιδήποτε δυνατόν ώστε αυτές οι κατεδαφιστικές πολιτικές να μην εφαρμοστούν.

To Γραφείο Τύπου