Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
02/10/2003

Για την επιστράτευση των γεωτεχνικών και τους κινδύνους για την δημόσια υγεία

Ο Γιάννης Τόλιος, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ, υπεύθυνος για θέματα αγροτικής πολιτικής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Για την χαοτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην αγορά κρέατος αποκλειστική ευθύνη έχει η κυβέρνηση και προσωπικά ο Υπουργός Γεωργίας κ. Δρυς. Αντί να επιζητήσει ουσιαστικό διάλογο με τους απεργούς γεωτεχνικούς, υπαναχωρώντας σε προηγούμενες δεσμεύσεις του, καταφεύγει στον αυταρχισμό και την επιστράτευση απεργών, παρατείνοντας τα φαινόμενα ελλείψεων στην αγορά και αυξάνοντας τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία και το καταναλωτικό κοινό από παράνομες σφαγές και διακίνηση κρεάτων.

Τα αιτήματα των γεωτεχνικών-κτηνιάτρων, τόσο τα θεσμικά όσο και τα οικονομικά, είναι δικαιολογημένα και οφείλονται αποκλειστικά στην πολιτική της κυβέρνησης που, ιδιωτικοποιώντας δραστηριότητες και υπηρεσίες του Υπουργείου Γεωργίας, το έχει στην ουσία διαλύσει και αδυνατεί να ανταποκριθεί σε στοιχειώδεις απαιτήσεις στήριξης των αγροτών, προστασίας των καταναλωτών και εξασφάλισης βασικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Η κυβέρνηση, έστω και αυτή τη στιγμή, οφείλει, αντί της πολιτικής της "πυγμής" που ακολουθεί, να ακούσει προσεκτικά τα αιτήματα των γεωτεχνικών όπως και άλλων απεργών εργαζομένων (εκπαιδευτικών, πανεπιστημιακών κ.λπ.) που ζητούν την επίλυση δίκαιων αιτημάτων.

To Γραφείο Τύπου