Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
04/03/2011

Συνάντηση του Προέδρου του ΣΥΝ, Αλέξη Τσίπρα, με τον Ουκρανό Πρέσβη

Με τον Πρεσβευτή της Ουκρανίας στην Αθήνα κ.Βλαδιμίρ Σκούρoφ συναντήθηκε σήμερα ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Κ.Ήσυχος, μέλος της Π.Γ. με ευθύνη για την Εξωτερική Πολιτική και ο Π.Τριγάζης, υπεύθυνος του Τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής της ΚΠΕ του κόμματος.

Στη διάρκεια της συνάντησης διαπιστώθηκε η κοινή επιθυμία για την παραπέρα πολύπλευρη ανάπτυξη των ελληνοουκρανικών σχέσεων, για τις οποίες υπάρχει ισχυρό ιστορικό και πολιτισμικό υπόβαθρο.

Ενημερώνοντας τον Ουκρανό Πρέσβη για τις θέσεις του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ για θέματα εσωτερικής και διεθνούς πολιτικής, ο Αλ.Τσίπρας στάθηκε και στο ζήτημα της διεύρυνσης του ΝΑΤΟ τονίζοντας την αντίθεση του ΣΥΝ και της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στο πλαίσιο του αγώνα για τη διάλυση της ατλαντικής συμμαχίας.

Με την ευκαιρία, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ επανέλαβε την πλήρη αντίθεση της ριζοσπαστικής αριστεράς στα σχέδια επέμβασης του ΝΑΤΟ στη Λιβύη καθώς και στην εμπλοκή της Ελλάδας στα σχέδια αυτά, που αν υλοποιηθούν θα είναι σε βάρος του λιβυκού και των άλλων αραβικών λαών και της υπόθεσης της ειρήνης στην ταραγμένη Μεσόγειο.

To Γραφείο Τύπου