Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
04/03/2011

Δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Θ.Δρίτσα με αφορμή όσα δήλωσαν χθες στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής οι Υπουργοί Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών σχετικά με τιςεξελίξεις στην περιοχή της Νότιας Μεσογείου

Με αφορμή όσα δήλωσαν χθες στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής οι Υπουργοί Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών σχετικά με τις εξελίξεις στην περιοχή της Νότιας Μεσογείου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας και μέλος της Επιτροπής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Χθες οι Υπουργοί Εθνικής Άμυνας πρώτα και Εξωτερικών στη συνέχεια μίλησαν στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για την κατάσταση στη Νότια και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, όπως διαμορφώνεται από τις λαϊκές εξεγέρσεις εναντίον των αυταρχικών και δικτατορικών καθεστώτων στην περιοχή. Την ίδια στιγμή οι ΗΠΑ, οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το ΝΑΤΟ εξετάζουν τη δυνατότητα στρατιωτικής επέμβασης με πρόσχημα τις βιαιότητες του καθεστώτος της Λιβύης, το οποίο μέχρι χθες ήταν προνομιακός εταίρος τους.

Όσα δήλωσαν οι κ.κ. Υπουργοί ενισχύουν τις ανησυχίες ότι προετοιμάζεται στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη και μάλιστα με ενεργό εμπλοκή της Ελλάδας. Με διευκολύνσεις για τη μεταφορά αμερικανών πεζοναυτών, την παρουσία δύο ελληνικών πολεμικών σκαφών ως μέρους της Νατοϊκής δύναμης στην περιοχή, τη διάθεση των εγκαταστάσεων της Σούδας, και όπως λέγεται, του Ακτίου για τις νατοϊκές επιχειρήσεις.

Αλληλέγγυοι με τους εξεγερμένους λαούς της περιοχής που ζητούν δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα, είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι σε κάθε σχέδιο επέμβασης με οποιαδήποτε δικαιολογία. Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι σε κάθε εμπλοκή της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια εναντίον της Λιβύης. Καλούμε την κυβέρνηση να διακόψει κάθε της συμμετοχή στα επιθετικά σχέδια εναντίον των χωρών της περιοχής μας. Την καλούμε επίσης να σχεδιάσει η ίδια και να προτείνει στα ευρωπαϊκά όργανα μέτρα για την υποδοχή και περίθαλψη των προσφύγων που πιθανότατα θα έρθουν από τις χώρες αυτές».

To Γραφείο Τύπου