Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
04/03/2011

Δήλωση του Δ. Στρατούλη, σχετικά με τις δηλώσεις του ευρωπαίου Επιτρόπου Όλι Ρεν για την περικοπή των επιδομάτων ανεργίας σε ανέργους που έχουν άλλα περιουσιακά στοιχεία

Ο Δ. Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τις δηλώσεις του ευρωπαίου Επιτρόπου Όλι Ρεν για την περικοπή των επιδομάτων ανεργίας σε ανέργους που έχουν άλλα περιουσιακά στοιχεία, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Δε φτάνει που οι άνεργοι στη χώρα μας έχουν ήδη υπερβεί το 1 εκατομμύριο και ότι από αυτούς μόνο το ¼ παίρνει το χαμηλότερο στην Ευρώπη επίδομα ανεργίας μόνο για 12 μήνες, έρχεται τώρα ο Όλι Ρεν να δηλώσει ότι θα αφαιρεθεί σε πολλούς από αυτούς και αυτό το ελάχιστο χαρτζιλίκι. Πρόκειται για ένα βάρβαρο και απάνθρωπο μέτρο.

Η Υπουργός Εργασίας, παρά τις σχετικές διαψεύσεις της, με τις δηλώσεις της ουσιαστικά επιβεβαίωσε ότι ερευνώνται οι τρόποι να αφαιρεθούν από το συνολικό ποσό που διατίθεται ετησίως για επιδότηση ανεργίας 500 εκ. ευρώ σε υλοποίηση σχετικής πρόβλεψης τους μνημονίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι όχι μόνο δεν πρέπει να περικοπούν τα επιδόματα ανεργίας, αλλά ότι είναι αναγκαίο αυτά να αυξηθούν στο 80% του μισθού και ταυτόχρονα να ληφθούν μέτρα οικονομικής και κοινωνικής στήριξης των ανέργων, όπως δωρεάν μετακινήσεις στις αστικές συγκοινωνίες, διευκολύνσεις για την αποπληρωμή των λογαριασμών των οργανισμών κοινής ωφέλειας και των στεγαστικών δανείων τους και πολιτιστική κάρτα για δωρεάν πρόσβασή τους στην τέχνη και τον πολιτισμό.

Η τρόικα και η κυβέρνηση θα πρέπει επιτέλους να καταλάβουν ότι οι άνεργοι είναι άνθρωποι με ανάγκες και όχι ειδικοί κωδικοί αριθμοί στους κρατικούς προϋπολογισμούς.

To Γραφείο Τύπου