Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
08/03/2011

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ σχετικά με την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας,Αχμέτ Νταβούτογλου και τις σχετικές δηλώσεις

Σχολιάζοντας την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου και τις σχετικές δηλώσεις, το Γραφείου Τύπου του επισημαίνει τα ακόλουθα:

Όπως έχουμε κατʼ επανάληψη διακηρύξει από κοινού με την αριστερά της Τουρκίας, ο διάλογος στη βάση του διεθνούς δικαίου, μακριά από τους νατοϊκούς σχεδιασμούς, είναι ο μόνος δρόμος για την επίλυση των προβλημάτων στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Στην κατεύθυνση αυτή, απαιτούνται συγκεκριμένα βήματα, πέρα από τις επαναλαμβανόμενες επίσημες διαπιστώσεις περί βελτίωσης των διμερών σχέσεων. Ιδιαίτερα σήμερα, που ο ελληνικός λαός δυναστεύεται από την οικονομική κρίση και τις πολιτικές του Μνημονίου, προτεραιότητα για την ελληνική  κυβέρνηση θα έπρεπε να είναι μια ελληνοτουρκική συμφωνία για την αμοιβαία και ισόρροπη μείωση των εξοπλισμών των δυο χωρών.

Ο ΣΥΝ θεωρεί ότι η προώθηση της πρότασης αυτής, καθώς και η άρση του casus belli αποτελούν βασικά κριτήρια για μια πορεία ουσιαστικής εξομάλυνσης των σχέσεων Ελλάδας – Τουρκίας προς όφελος των λαών και της ειρήνης στην ταραγμένη περιοχή μας.

To Γραφείο Τύπου