Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
09/03/2011

Δηλώσεις Δημ. Στρατούλη για ποσοστά ανεργίας τον Δκέμβρη 2010 και για τα μέτρα προστασίας της εργασίας που εξήγγειλε η Υπ.Εργασίας

Ο Δημ. Στρατούλης, μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ και της επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε την ακόλουθη δήλωση για τα ποσοστά ανεργίας το Δεκέμβρη του 2010 και για τα μέτρα προστασίας της εργασίας που εξήγγειλε η υπουργός Εργασίας.

«Η κυβέρνηση, αντί να δώσει δουλειές και στήριξη στους ένα εκατομμύριο ανέργους, που παράγει σωρηδόν η τροϊκανή πολιτική της, τους προσφέρει φύκια για μεταξωτές κορδέλες και κάνει τον απλό τροχονόμο στις απολύσεις τους.

Η νέα αύξηση της ανεργίας, κυρίως των γυναικών και των νέων, οφείλεται αφ΄ ενός στις μνημονιακές κυβερνητικές πολιτικές που εντείνουν την ύφεση και διαλύουν την παραγωγική υποδομή της χώρας  και αφ  ετέρου στις κυβερνητικές νομοθετικές ρυθμίσεις για πιο εύκολες και πιο φτηνές απολύσεις εργαζομένων.

Τα δάκρυα της κυβέρνησης για τους ανέργους είναι κροκοδείλια γιατί με το μνημόνιο που έχει συμφωνήσει με την τρόικα προωθεί την περικοπή ακόμα κι αυτών των εξευτελιστικά χαμηλών επιδομάτων ανεργίας τους κατά 500 εκατ. ? το 2012.

Τα προγράμματα «για την προστασία της εργασίας», που εξήγγειλε σήμερα η υπουργός Εργασίας, δεν δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας, απλά ανακυκλώνουν προσωρινά τους ανέργους μεταξύ τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζεται για να μπουν φραγμοί στις απολύσεις, να παρθούν ουσιαστικά μέτρα για την οικονομική και κοινωνική στήριξη των ανέργων, να αποδεσμευθεί η χώρα μας από το μνημόνιο, να φύγει η σημερινή επικίνδυνη για το λαό κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου και να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη προοδευτική πορεία της χώρας μας που θα έχει ως προτεραιότητες την πλήρη και σταθερή απασχόληση και τη ριζική αναδιανομή εισοδημάτων και δικαιωμάτων υπέρ της μισθωτής εργασίας.»

To Γραφείο Τύπου