Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
09/03/2011

Ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Τ.Κουράκη: Αναγκαία η διαφάνεια της κατανομής των κρατικών κονδυλίων από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου

Προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού

Σύμφωνα με το νέο νόμο για τον κινηματογράφο (Ν.3905/2010) μέχρι να συγκροτηθεί το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου τη διοίκηση του Κέντρου ασκεί το κατά τη δημοσίευση του νόμου υπάρχον Διοικητικό Συμβούλιο, τις δε αρμοδιότητες του Γενικού Διευθυντή ο Πρόεδρος αυτού.

Σύμφωνα με καταγγελία και εξώδικο δήλωση τεσσάρων μελών του Δ.Σ. του Κέντρου, 1.200.000 ευρώ δόθηκαν στο ΕΚΚ μετά από επιστολή με σχετική  απόφαση του ΔΣ του ΕΚΚ που απέστειλε στον Υπουργό στην 1.11.2010 η πλειοψηφία των αιρετών παρόντων μελών του. Η επιστολή αυτή επισήμαινε ότι τα χρήματα αυτά ανήκαν στο ΕΚΚ και το Υπουργείο όφειλε να τα δώσει.  

Όταν τα χρήματα αυτά εδόθησαν στο ΕΚΚ, ο Πρόεδρος του κύριος Παπαλιός άρχισε να τα μοιράζει ανεξέλεγκτα και κατά βούληση, παρά το αίτημα των τεσσάρων μελών του ΔΣ να συζητηθεί η κατανομή τους στο ΔΣ και ενώ με βάση το καταστατικό του ΕΚΚ αρκούσε το αίτημα τριών μελών του για να συνεδριάσει το ΔΣ.

Με βάση τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός,

1) Προτίθεται να ελέγξει την νομιμότητα της κατανομής του 1.200.000 ευρώ στην οποία έχει προχωρήσει ο Πρόεδρος του ΕΚΚ;

2) Πρόκειται να ελέγξει τη λειτουργία του ΔΣ του ΕΚΚ, όταν υπάρχει η καταγγελία 4 μελών του για άρνηση του Προέδρου του να συζητήσει το θέμα της κατανομής του συγκεκριμένου ποσού;

Ο ερωτών βουλευτής

Τάσος  Κουράκης