Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
10/03/2011

Δήλωση Π.Τριγάζη σχετικά με τη σημερινή Σύνοδο των Υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ

ΟΧΙ ΣΕ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ - ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Σχετικά με τη σημερινή Σύνοδο των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, ο υπεύθυνος του Τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΝ, Πάνος Τριγάζης, δήλωσε:

Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να αναλογιστεί τις μεγάλες ευθύνες της και να μην συναινέσει σε απόφαση για στρατιωτική επέμβαση του ΝΑΤΟ στη Λιβύη. Να αρνηθεί την εμπλοκή της χώρας μας σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, με οποιοδήποτε τρόπο και ιδιαίτερα με το κλείσιμο της βάσης της Σούδας.

Η Μεσόγειος δεν πρέπει να γίνει πεδίο εφαρμογής του νέου στρατηγικού δόγματος του ΝΑΤΟ και νέων διεθνών ανταγωνισμών σε βάρος της ειρήνης και των δικαιωμάτων των λαών.

Με ειρηνικά μέσα πρέπει και μπορεί να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του ΟΗΕ για τη Λιβύη. Η επέμβαση του ΝΑΤΟ δε θα ωφελήσει αλλά θα πλήξει τη λιβυκή εξέγερση, όπως και τις άλλες δημοκρατικές αραβικές εξεγέρσεις. Ο εξεγερμένος λιβυκός λαός, που αγωνίζεται με ηρωισμό και αυτοθυσία κατά του καθεστώτος Καντάφι, δικαιούται ενός δημοκρατικού, ανεξάρτητου και ειρηνικού μέλλοντος, χωρίς νέους δυνάστες και ξένους πάτρωνες.

To Γραφείο Τύπου