Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
10/03/2011

Δήλωση του Δημήτρη Στρατούλη, μέλους της Π.Γ. του ΣΥΝ και της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την αίτηση των ναυπηγείων Ελευσίνας για την υπαγωγή τους στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα

Η αίτηση των ναυπηγείων Ελευσίνας για υπαγωγή τους στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα θέτει σε άμεσο κίνδυνο τους μισθούς και τις θέσεις εργασίας των 1300 εργαζομένων στην επιχείρηση.

Η εξέλιξη αυτή, που βάζει μπουρλότο στα θεμέλια του συνόλου της ναυπηγικής βιομηχανίας της χώρας μας, δεν είναι ουρανοκατέβατη. Οφείλεται στις διαχρονικές πολιτικές των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, καθώς και στις άστοχες επιχειρηματικές επιλογές των ιδιωτικών συμφερόντων στα οποία ανήκουν τα ναυπηγεία Ελευσίνας. Οι μόνοι που δεν φταίνε είναι οι εργαζόμενοι σε αυτά, οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν το μάρμαρο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να πάρει άμεσα τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για τη διασφάλιση των μισθών και της εργασίας των εργαζομένων στα ναυπηγεία Ελευσίνας. Ταυτόχρονα, ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να αγωνίζεται για τη διαμόρφωση ενός ενιαίου δημόσιου ναυπηγικού φορέα που να αναλάβει την αναπτυξιακή και παραγωγική ανασυγκρότηση όλων των ναυπηγείων της χώρας μας.

To Γραφείο Τύπου