Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
10/03/2011

Συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχ.Κριτσωτάκη-Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ «ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ» ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ

Συζητήθηκε σήμερα, Πέμπτη 10.03.2011, η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλη Κριτσωτάκη με θέμα «Να πάρει θέση το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για το πρόβλημα του «ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ»».

Αν και το μείζον ζήτημα είναι το τι σκέπτεται και τι προτείνει για το μέλλον του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, δεν είχαμε καμία απάντηση, καμία δέσμευση επί της ουσίας του προβλήματος.

Το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για μια άλλη φορά απέφυγε να αναλάβει τις ευθύνες του για το τεράστιο αυτό θέμα, παραμένοντας θεατής και «διαιτητής» της διαμάχης Ιατρικού Κέντρου και Marfin, γεγονός που θεωρούμε απαράδεκτο.

Αυτή η επιφαινόμενη «ουδετερότητα» είναι όχι μόνο απαράδεκτη, αλλά επικίνδυνα αρνητική για το μέλλον του νοσοκομείου και των εργαζομένων σʼ αυτό.

Και η «ουδετερότητα» αυτή είναι επιφαινόμενη, διότι σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Λοβέρδου στην συνέντευξή του της 1 Μάρτη 2011, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για το «Ερρίκος Ντυνάν» υπό τον αντιπρόεδρο κ. Πάγκαλο και με την συμμετοχή των κ. κ. Λοβέρδου, Παμπούκη, Σαχινίδη, όπου έγινε διεξοδική συζήτηση.

Κι όμως καμία απάντηση, καμία δέσμευση!

Η τακτική αυτή του ΥΥΚΑ μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι είναι πολιτική απόφαση της κυβέρνησης να αφεθεί ουσιαστικά να εξελιχθεί η επιχειρηματική διαμάχη γύρω από το  «Ερρίκος Ντυνάν», μια διαμάχη που οδηγεί νομοτελειακά, αν δεν παρέμβει το κράτος και η κοινωνία, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι εν τέλει, στην πλήρη ιδιωτικοποίηση και τελικά στην πώληση του κοινωφελούς ιδρύματος.

Επαναλαμβάνουμε λοιπόν κι εμείς για μια άλλη φορά, πως το κύριο αυτή τη στιγμή είναι  να πάρει θέση ο κ. Υπουργός, το υπουργείο, η κυβέρνηση για το πρόβλημα «Ερρίκος Ντυνάν».

Σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να μην λέει κανείς τίποτα.

Αυτό είναι μείζον σκάνδαλο!

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εναντίον της πώλησης του «Ερρίκος Ντυνάν» και για άλλη μια φορά επαναλαμβάνουμε τις προτάσεις μας για το συγκεκριμένο θέμα:

    *

      Να εξυγιανθεί το «Ερρίκος Ντυνάν», να βγει από το «σύστημα της φιλανθρωπίας» και να ενταχθεί στο δημόσιο σύστημα υγείας

    *

      Να μην πωληθεί, να μην ιδιωτικοποιηθεί το «Ερρίκος Ντυνάν»

    *

      Να σταματήσει η λογική της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης δράσεων και υπηρεσιών των μονάδων υγείας

    *

      Να μην υλοποιηθεί η δυνατότητα, που δίνει ο μόλις ψηφισθείς νόμος για την υγεία, για την σύναψη συμβάσεων μεταξύ δημοσίων νοσοκομείων και τραπεζών για την χρηματοδότηση των προγραμμάτων προμηθειών και την εξόφληση των προμηθευτών πριμοδοτώντας έτσι τη δημιουργία κοινοπραξιών που θα λειτουργούν ως καρτέλ.

    *

      Να προστατευθούν και να εξασφαλισθούν τα εργασιακά, ασφαλιστικά και μισθολογικά δικαιώματα των εργαζομένων στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν».