Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
07/10/2003

Συνάντηση του Ν.Κωνσταντόπουλου με το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος, συναντήθηκε με τους κ.Μαθιουδάκη, Πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ, κ. Π.Ράμο, αντιπρόεδρο, κ. Ν.Μεγγρέλη, Γραμματέα, κ. Δ.Τσαλαπάντη, Ταμία, Ν.Νταουντάκη και Φ.Πετραλιά, μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης.

Μετά τη συνάντηση ακολούθησαν δηλώσεις:

Μ.ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗΣ: Κάθε συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΣΥΝ είναι πάρα πολύ ευχάριστη και ουσιαστική. Είναι δεδομένο για μας ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΝ είναι πάντα κοντά μας και γι’ αυτό τον ευχαριστούμε πάρα πολύ. Και η σημερινή συνάντηση ήταν πολύ ουσιαστική. Του θέσαμε θέματα που απασχολούν τον κλάδο και είχαμε και μία γενικότερη συζήτηση για προβλήματα που αφορούν την πληροφόρηση των πολιτών.

Ν.ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Είχαμε μία ουσιαστική συζήτηση με τον Πρόεδρο και το Προεδρείο της ΕΣΗΕΑ σε μία κρίσιμη στιγμή για τον δημόσιο βίο της χώρας αλλά και για τα επαγγελματικά προβλήματα των δημοσιογράφων. Είναι πολλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημοσιογράφοι ως εργαζόμενοι, πνευματικοί άνθρωποι, ενεργοί πολίτες. Και εμείς θέλουμε οι δημοσιογράφοι, ως εργαζόμενοι, πνευματικοί άνθρωποι και ενεργοί πολίτες, να μπορούν να κάνουν με τον καλύτερο τρόπο τη δουλειά τους και να μην ταλαιπωρούνται, να μην βασανίζονται από αυτά τα ανοιχτά ασφαλιστικά, φορολογικά, εργασιακά και άλλα προβλήματα τα οποία σήμερα τους ταλαιπωρούν.

Θεωρούμε, επίσης, ότι οι δημοσιογράφοι μπορούν να συμβάλουν αποφασιστικά στο να διαμορφωθεί ένας υγιής δημόσιος βίος και όχι να κυριαρχεί ο σημερινός νοσηρός δημόσιος βίος που είναι σε βάρος και της κοινωνίας, και της δημοκρατίας αλλά και της σωστής ενημέρωσης των πολιτών.

Η ΕΣΗΕΑ έχει μία ιστορία, έχει ένα κύρος, έχει μία συμβολή στη διαμόρφωση της πορείας του τόπου και εμείς, από την πλευρά του ΣΥΝ, θέλουμε να δηλώσουμε με κατηγορηματικό τρόπο ότι οι δημοσιογράφοι, που αγωνίζονται για να λυθούν σωστά τα προβλήματα που σήμερα τους απασχολούν, θα έχουν πάντοτε την αμέριστη συμπαράστασή μας.

To Γραφείο Τύπου