Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
10/03/2011

ΣΥΝ Λευκάδας για Πυνηλελαιουργείο Βασιλικής

Μετά τις κινητοποιήσεις των κατοίκων και των μαθητών της Βασιλικής λόγω της πρόσφατης επιβάρυνσης του περιβάλλοντος με απόβλητα από τη λειτουργία του Πυρηνελαιουργείου της περιοχής, η αρμόδια Αιρετή Περιφέρεια Ιονίων, οφείλει να διακόψει την λειτουργία του γιατί δεν πληροί τους περιβαλλοντικούς όρους και επιβαρύνει σοβαρά το περιβάλλον.

Εντύπωση προκαλεί στους πολίτες για ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα η σιωπή μέχρι σήμερα του βουλευτή Λευκάδας και του Περιφερειάρχη Ιονίων.

Το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας είναι αντιφατικό, διότι ενώ επισημαίνει «…συμφωνήθηκε η άμεση παύση της λειτουργίας των ρυπογόνων τμημάτων της μονάδας» συνεχίζει «…ενώ θα  υπάρξει ενημέρωση  για τους όρους που θα συνεχιστεί η λειτουργία της ραφιναρίας και της τυποποίησης».

Όμως ακριβώς η ραφιναρία, η λειτουργία της και τα απόβλητά της είναι το ρυπογόνο τμήμα του εργοστασίου που επιβαρύνει το περιβάλλον αυτή την περίοδο.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας πρέπει να συμπαρασταθεί έμπρακτα στους κατοίκους της περιοχής και να διασφαλίσει την ποιότητα του περιβάλλοντος, αποτρέποντας, εν μέσω μνημονίου, μια σοβαρή επιδείνωση της  οικονομικής κατάστασης της περιοχής το ερχόμενο καλοκαίρι.

Είναι πλέον φανερό ότι ο δικομματισμός απέτυχε από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα στην χωροθέτηση χρήσεων γης στη Λευκάδα.

Η έλλειψη χωροθέτησης χρήσεων γης και  βιοτεχνικού πάρκου στη Λευκάδα,  θα προκαλεί συνεχείς συγκρούσεις χωρίς να διασφαλίζεται ούτε ο τουρισμός ούτε η γενικότερη ανάπτυξη με βιώσιμο τρόπο του τόπου μας.

Το Γραφείο Τύπου της Ν.Ε. Λευκάδας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ

Λευκάδα  10-3-2011