Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
11/03/2011

Δήλωση του Πάνου Σκουρλέτη, Εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΝ, σχετικά με την ανακοίνωση της Κ.Ο. του ΚΚΕ για τη σύσταση Κοινοβουλευτικής Επιτροπής «για τον έλεγχο του δημόσιου χρέους»

Το ΚΚΕ έχει προ πολλού παραιτηθεί από την βάσανο της διατύπωσης εναλλακτικών προτάσεων. Έτσι και τώρα, αδυνατεί να κατανοήσει το νόημα μιας Επιτροπής Ελέγχου για τη δημιουργία του χρέους, τα συμπεράσματα της οποίας ενδεχομένως θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν στο πλαίσιο, όμως, μιας δέσμης και άλλων προτάσεων για μια αριστερή απάντηση απέναντι στην κρίση. Άλλωστε, στην παρούσα συγκυρία το δημόσιο χρέος αποτελεί έναν μηχανισμό πειθαναγκασμού του κόσμου της εργασίας εκ μέρους των κυρίαρχων δυνάμεων.

Το ΚΚΕ όμως αρκείται σε μια γενικόλογη καταγγελία του καπιταλισμού σωρεύοντας δυσαρέσκεια για την αξιοποιήσει άγνωστο πότε.

Οι εργαζόμενοι, η νεολαία, οι αγρότες και οι μικρομεσαίοι, σήμερα πλήττονται από την κυβερνητική πολιτική του μνημονίου και τις συντηρητικές,  αντικοινωνικές και ταξικές αλλαγές που προωθούνται. Πάνω στη βάση αυτών των προβλημάτων πρέπει να αναπτυχθούν αγώνες, να υπάρξουν αιτήματα, να οικοδομηθούν συμμαχίες για αλλάξουν οι συσχετισμοί και να διαμορφωθούν εναλλακτικές προτάσεις που θα ανοίγουν τον δρόμο για την καπιταλιστική υπέρβαση.

Ψιλά γράμματα για ένα δογματικό κομμουνιστικό κόμμα που θέλει απλώς να ονειρεύεται τον σοσιαλισμό όπως οι χριστιανοί τη Δευτέρα Παρουσία.

To Γραφείο Τύπου