Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
15/03/2011

Επίκαιρη ερώτηση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στον Πρωθυπουργό με θέμα «Εκποίηση δημόσιας περιουσίας 50 δις ευρώ»

Στην πρόσφατη Σύνοδο των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ζώνης του ευρώ, επικυρώθηκε η προειλημμένη απόφαση για επιμήκυνση του δανείου που έχει λάβει η Ελλάδα.

Το λεγόμενο «πακέτο» συμφωνίας για το οποίο είχε προετοιμάσει ο πρωθυπουργός με δηλώσεις του, περιελάμβανε τη δέσμευση της Ελλάδας για συναίνεση στο λεγόμενο «Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας» ή «Σύμφωνο για το ευρώ», νέα επώδυνα μέτρα που αφορούν στη μείωση των μισθών, την αύξηση του ορίου συνταξιοδοτήσεως, νέα  μεταρρύθμιση στην αγορά εργασίας με στόχο την καθιέρωση ευέλικτων μορφών.

Το ίδιο πακέτο περιλαμβάνει, και μια πλημμυρίδα ιδιωτικοποιήσεων και εκποίησης δημόσιας περιουσίας αξίας 50 δις ευρώ, διαψεύδοντας τις πρωθυπουργικές δηλώσεις περί απαγόρευσης πώλησης δημόσιας γης δια νόμου. Ταυτόχρονα, είναι σαφές ότι στο τραπέζι έχει μπει και εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της χώρας.

Επειδή η απόφαση της Συνόδου σημαίνει ότι η χώρα θα βρίσκεται σε καθεστώς μνημονίου μέχρι το 2023, επιβάλλοντας μόνιμη λιτότητα και νεοφιλελεύθερα μέτρα τα οποία διογκώνουν το χρέος,

Ερωτάται ο κ. Πρωθυπουργός

Ο ερωτών Βουλευτής

Αλέξης Τσίπρας