Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
14/10/2003

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ σχετικά με την ομιλία και δευτερολογία του κ.Σημίτη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ

Μετά τη συνειδητοποίηση του ιδίου του κ. Σημίτη, όπως επίσης της μεγάλης πλειοψηφίας των στελεχών και των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ότι απέτυχαν να αλλάξουμε το κλίμα με την πολιτική που ακολούθησαν το τελευταίο δίμηνο, σήμερα ο πρωθυπουργός παρουσίασε μια νέα εκδοχή επικοινωνιακής στρατηγικής.

Αυτό, όμως, που επιμένει να μην κατανοεί ο κ. Σημίτης είναι ότι το πρόβλημα της κυβέρνησης είναι η ουσία της πολιτικής που εφαρμόζει και όχι η επικοινωνιακή επένδυση και προβολή αυτής της πολιτικής.

Το πρόβλημα της κυβέρνησης Σημίτη είναι ότι εφαρμόζει μια συντηρητική νεοφιλελεύθερη πολιτική που οδηγεί στη μείωση των εισοδημάτων, στην αύξηση της ανεργίας, στην αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων, στην αύξηση των ανισοτήτων, στην απόκλιση και όχι στη σύγκλιση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Τέλος, την ώρα που ο κ. Σημίτης εφαρμόζει αυτή τη συντηρητική πολιτική, ηχούν τουλάχιστον ως κωμικές οι αντιδεξιές κορώνες του και πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι δεν έχουν απολύτως κανέναν παραλήπτη.

To Γραφείο Τύπου