Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
15/03/2011

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου για τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής και τα νέα μέτρα της κυβέρνησης

Οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης για τις αποφάσεις της άτυπης Συνόδου Κορυφής  δεν μπορούν να αλλάξουν το πραγματικό περιεχόμενο των αποφάσεων που ελήφθησαν στις Βρυξέλλες. Δεν μπορούν να αλλάξουν το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση συναποφάσισαν ένα ευρωπαϊκό μνημόνιο που θα δεσμεύει τους λαούς της Ευρώπης με νέα μέτρα λιτότητας, ανεργίας και διάλυσης του κοινωνικού κράτους.

 Ήταν κατά βάση μια συνειδητή πολιτική επιλογή της κυβέρνησης το Σύμφωνο ανταγωνιστικότητας και όχι ένα αποτέλεσμα της διαπραγματευτικής της ανικανότητας. Πολιτική επιλογή ήταν και η στήριξη, παρά τις επιμέρους διαφωνίες, στο βασικό πυρήνα των αποφάσεων στις Βρυξέλλες από την πλευρά της Ν.Δ, του ΛΑ.Ο.Σ. αλλά και των υπόλοιπων δυνάμεων του μνημονιακού τόξου της συναίνεσης που έχει οικοδομηθεί

Η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, οι ιδιωτικοποιήσεις στρατηγικής σημασίας δημόσιων επιχειρήσεων,  τα νέα μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση ενάντια στους μισθωτούς και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, συνιστούν την «επιτυχία» της κυβέρνησης και όσων τη στηρίζουν στο μόνο πράγμα που ξέρουν να κάνουν: να εξυπηρετούν το κεφάλαιο και να καταστρέφουν τους εργαζόμενους και τη χώρα.

To Γραφείο Τύπου