Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
15/03/2011

Επί τάπητος ζητήματα του Δήμου Τυρνάβου - Συνάντηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Η. Διώτη με τον Δήμαρχο Ν.Μαλάκο

Θέματα γενικότερης πολιτικής επικαιρότητας, μείζονα ζητήματα που απασχολούν τους Δήμους όλης της χώρας μετά την ψήφιση του Καλλικράτη, αλλά και επιμέρους προβλήματα του νέου Δήμου Τυρνάβου, που έχει ενσωματώσει και τον Δήμο Αμπελώνα, απασχόλησαν τη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο κ. Νίκο Μαλάκο, τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Δ. Ζώη, τους αντιδημάρχους κκ. Δ. Χαλούλη και Δ. Σερλέτη, καθώς και τον πρόεδρο του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής κ. Απ. Γκανάτσιο, η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη.

Στη συζήτηση επισημάνθηκε ο σαφώς μικρότερος φετινός προϋπολογισμός για τους δύο δήμους και τα περικομμένα κονδύλια του Τεχνικού Προγράμματος, που αναμένονται αμφότερα να τεθούν προς ψήφιση στα τέλη Μαρτίου, αλλά και το μεγάλο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τη μη ανανέωση ή παράταση των συμβάσεων υπαλλήλων, που εργάζονταν επί σειρά ετών στο Δήμο και κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Ο δήμαρχος ενημέρωσε επίσης τη βουλευτή για τα θέματα του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου, καθώς και για το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με το ΙΚΑ Τυρνάβου, ζητώντας παράλληλα τη συμβολή της για την ολοκλήρωση του έργου προσπελασιμότητας και ασφαλτοστρώσεων στον οικισμό των ΡΟΜ, που έχει φτάσει μέχρι το 80%, όμως επειδή ο ανάδοχος παραμένει απλήρωτος από το Υπουργείο Εσωτερικών, δεν αποπερατώνεται.

«Βρισκόμαστε σε μία περίοδο που οι πολίτες βάλλονται από παντού, ενώ η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει αναλάβει υπερδιπλάσιες αρμοδιότητες, χωρίς τους απαραίτητους πόρους και χωρίς το απαραίτητο προσωπικό, που εξέλιπε έτσι κι αλλιώς, μετά την απομάκρυνση των stagiers και τη λήξη των συμβάσεων» επεσήμανε μεταξύ άλλων η βουλευτής και συμπλήρωσε: «Τόσο το Μνημόνιο όσο και ο Καλλικράτης έχουν επιφορτίσει τους Δήμους με μεγάλο βάρος και ελάχιστα κονδύλια. Όμως είναι στο χέρι των δημάρχων και των δημοτικών συμβουλίων, σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία, να διεκδικήσουν όσα έχει ανάγκη ο τόπος τους και η Πολιτεία έχει υποχρέωση να τους παράσχει. Είναι θέμα πολιτικής βούλησης καταρχήν και πολιτικής πίεσης, να μπορέσουν να πετύχουν για τους δημότες τους τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες».

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι κκ. Ελ. Ανδριοπούλου (γραμματέας της ΠΚ ΣΥΝ Τυρνάβου), Γ. Κολοβός και Ν. Αθανασίου.

To Γραφείο Τύπου