Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
16/03/2011

Δήλωση του Κώστα Ήσυχου, μέλους της Π.Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνου για την Εξωτερική Πολιτική και Άμυνα, σχετικά με την επιβολή στρατιωτικού νόμου στο Μπαχρέιν

Ο βασιλιάς του Μπαχρέιν παρέδωσε την εξουσία στην ηγεσία του στρατού, απαγόρευσε τις διαδηλώσεις ενώ κάλεσε επίλεκτες μονάδες του στρατού της Σαουδικής Αραβίας και των Ενωμένων Αραβικών Εμιράτων να «εισέλθουν» στη χώρα ώστε να «βοηθήσουν» στην τήρηση της «τάξης».

Ταυτόχρονα, στην πλατεία του Μαργαριταριού στη Μανάμα πολυάριθμοι συγκεντρωμένοι που διαδηλώνουν υπέρ των δημοκρατικών πολιτικών μεταρρυθμίσεων και των ελευθεριών στη χώρα αντιμετωπίστηκαν βάναυσα από τις δυνάμεις καταστολής.

Η ελληνική ριζοσπαστική αριστερά στηρίζει δυναμικά και βρίσκεται αλληλέγγυα στις κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις στο Μπαχρέιν, που κρατούν τη φλόγα των δημοκρατικών επαναστατικών εξεγέρσεων ζωντανή, ώστε το πάγιο και δίκαιο αίτημα για ψωμί, εργασία και αξιοπρέπεια, που ξεκίνησε στις 14 του Γενάρη στην Τυνησία, να απλωθεί σε όλες χώρες που βιώνουν μοναρχικά και τυραννικά καθεστώτα στηριζόμενα από τις ΗΠΑ και τους ισχυρούς της ΕΕ.

To Γραφείο Τύπου