Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
16/03/2011

Ανακοίνωση του Τμήματος Υγείας - Πρόνοιας του ΣΥΝ σχετικά με τις ζώνες εφημέρευσης των νοσοκομείων της περιφέρειας

Οι εφημερίες των νοσοκομείων της περιφέρειας, ταλανίζονται εδώ και καιρό από τους επικίνδυνους ακροβατισμούς της κυβέρνησης, που ξεκίνησαν με τα περίφημα «πακέτα εφημέρευσης» της κ. Ξενογιαννακοπούλου και συνεχίστηκαν με την αλλαγή ζωνών εφημέρευσης και καθιέρωση πλαφόν πρόσθετων εφημεριών από τον κ.  Λοβέρδο.

Ο τελευταίος μάλιστα, παρά το ότι αναγνωρίζει δημοσίως ότι οι παραπάνω ρυθμίσεις υπήρξαν καταστροφικές, το μόνο που έπραξε ήταν να εισάγει ρύθμιση στον πρόσφατα ψηφισμένο νόμο 3918, η οποία του δίνει τη δυνατότητα ν΄ αλλάζει τις ζώνες εφημέρευσης με Υπουργικές Αποφάσεις. Κι όμως. Ούτε κι αυτές τις  Υπουργικές Αποφάσεις δεν έχει μέχρι στιγμής εκδώσει ο αυτοαποκαλούμενος «αποτελεσματικός» υπουργός Υγείας, με αποτέλεσμα να βουλιάζουν καθημερινά τα Νοσοκομεία στο τέλμα.

Πιθανολογούμε ότι  η καθυστέρηση του κ. Λοβέρδου οφείλεται στις ολονύκτιες ενασχολήσεις του ώστε να κοστολογήσει τη νοσηλεία των απεργών πείνας της Υπατίας και να ανακαλύψει τον αποδέκτη στον οποίο θα στείλει το λογαριασμό των 100.000 ευρώ, όπως δήλωσε στη Βουλή στον προνομιακό συνομιλητή του κ. Άδωνη Γεωργιάδη.

Φαίνεται πως ο υφέρπων ρατσισμός του κ. Λοβέρδου αποτελεί σοβαρό εμπόδιο όχι μόνο στην ανθρωπιστική αντιμετώπιση των φτωχών και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, αλλά και στην ίδια την άσκηση των καθηκόντων του.

Τμήμα Υγείας