Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
24/02/2005

Συνάντηση Αλ.Αλαβάνου με τον πρέσβη της Ρωσίας

Τον Πρόεδρο του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνο επισκέφθηκε σήμερα στα γραφεία του κόμματος ο Πρέσβης της Ρωσσίας κ. Αντρέϊ Βντόβιν.

Ο Ρώσος Πρέσβης διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο του ΣΥΝ ότι η Ρωσία εμμένει στις θέσεις της, για ην επίλυση του Κυπριακού στα πλαίσια του ΟΗΕ, με τη συμβολή του Γεν. Γραμματέα κ. Κόφι Ανάν και του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Επιβεβαιώνει τις θέσεις της ρωσικής κυβέρνησης για τον σεβασμό του ψηφίσματος του ΟΗΕ αρ. 1244, σχετικά με το καθεστώς του Κοσόβου, για την σταθερότητα και την ειρήνη στον κόσμο, με έμφαση στην εύφλεκτη περιοχή της Μ.Ανατολής.

Επισήμανε τη βούληση της Ρωσίας για εμβάθυνση των σχέσεων καλής γειτονίας με την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης και της ανάπτυξης των διμερών εμπορικών σχέσεων.

Ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΣΥΝ για τους προγραμματιζόμενους εορτασμούς των εξήντα χρόνων από τη νίκη κατά του φασισμού και τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν τόσο στη ρωσική πρωτεύουσα όσο και στην Αθήνα.

Ο Αλ. Αλαβάνος επιβεβαίωσε στο ρώσο πρέσβη τη βούληση του ΣΥΝ να συμβάλλει σε ελληνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο για την σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή και την λήξη των «προληπτικών» πολέμων.

Επεσήμανε τη θέση του ΣΥΝ για την εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ ΕΕ. και Ρωσίας, στα πλαίσια του προαναφερόμενου στόχου, καθώς και της συμβολής της Ρωσίας μέχρι σήμερα στις ευαίσθητες περιοχές των Βαλκανίων και της Μ. Ανατολής, συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν το μέλος της ΠΓ. και υπεύθυνος σε θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων Π. Τριγάζης, το μέλος της Κ.Π.Ε. και υπεύθυνη του Τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής Αλίκη Παπαδομιχελάκη και το μέλος της Κ.Π.Ε. Σούλα Παναρέτου.

To Γραφείο Τύπου