Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
16/03/2011

Αποσπάσματα συνέντευξης του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή στον Ρ/Σ Σκάι ( κ.κ. Λυριτζή και Οικονόμου)

Νίκος Χουντής :

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής ερωτηθείς για διάφορα θέματα της επικαιρότητας μεταξύ άλλων αναφέρθηκε:

Πυρηνικά εργοστάσια-Ακούγιου Τουρκίας

Αναφερόμενος στις τραγικές εξελίξεις στο πυρηνικό εργοστάσιο στη Ιαπωνία τόνισε την ανάγκη η Ευρωπαϊκή Ένωση να αναθεωρήσει άμεσα την πολιτική της για την πυρηνική ενέργεια αφού με την πάγια θέση της ότι «το θέμα της κατασκευής πυρηνικού εργοστασίου είναι στη διακριτική ευχέρεια του κάθε κράτους» ουσιαστικά προωθεί την χρήση της πυρηνικής ενέργειας.

Ταυτόχρονα εξέφρασε την ανησυχία του τόσο για το πυρηνικό εργοστάσιο στο Κοζλοντούι στη Βουλγαρία, «όπου γερμανικά συμφέροντα βρίσκονται πίσω από την συνέχιση της λειτουργίας του», όσο και για το σχεδιαζόμενο εργοστάσιο στο Ακούγιου της Τουρκίας που θα αποτελεί μόνιμη απειλή για όλη τη Μεσόγειο.

Έγινε επίσης γνωστό ότι μετά από πρωτοβουλία του Νίκου Χουντή η  ευρωομάδα της Αριστεράς κατέθεσε αίτημα  να συζητηθεί το θέμα του ατυχήματος στην Ιαπωνία αλλά και η θέση της Ε.Ε. για την πυρηνική ενέργεια εκτάκτως στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 23 και 24 Μαρτίου.

Αποτελέσματα Συνόδου Κορυφής

Στη συνέχεια της συνέντευξης του ερωτηθείς για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής αφού τόνισε ότι «το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας που αποφασίστηκε στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής  είναι ένας Κοινωνικός Αρμαγεδδώνας σε μια Ευρώπη που είχε παράδοση κοινωνικού κράτους»,  υπογράμμισε ,επικαλούμενος συζήτηση στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο με τους κους Ρεν και Γιούνγκερ, ότι «το νέο Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας αποτελεί οιονεί αλλαγή Συνθήκης, και ως εκ τούτου τίθεται θέμα νομιμοποίησης και απαιτείται  προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία μέσω δημοψηφίσματος».

To Γραφείο Τύπου